Ett oväntat val av Marian Keyes

Processed with VSCO with c8 preset

I’m a chiclit lover och jag skäms inte för att erkänna det! Jag älskar att läsa böcker som får mig att må bra. Och bra mår jag alltid när jag läser Marian Keyes. Hon skriver så varmt, humoristiskt och skarpt. Denna bok var inget undantag. Det är en rejäl bok men likväl plöjde jag igenom den snabbt. Det gick helt enkelt inte att lägga ifrån sig. Man vill ju veta hur det kommer gå!

25 år har gått sedan vi träffade Rachel Walsh senast. Då var hennes liv en enda röra. Men ett livsavgörande beslut får hennes liv att ta en helt ny riktning och nu har hon ett tryggt arbete som behandlingsterapeut, radhus, trädgård och en ny kärlek. Plus en bullrig familj som inte drar sig för att lägga sig i minsta beslut.

När Rachel får ett oväntat samtal som leder till att hon plötsligt står öga mot öga med sitt livs kärlek skakas hennes trygga tillvaro om rejält. Hon, som trodde att allt gick enligt plan och skulle fortsätta att göra det för alltid, inser att det inte spelar någon roll hur gammal man är, livet kan alltid förändras och ta nya, oväntade vändningar.

Processed with VSCO with c8 preset

Jag tycker mycket om att boken får handla om en kvinna som är nykter alkolist. Genom hennes arbete som behandlingsterapeut på ett rehab får man träffa olika personer som alla lider av beroendesjukdomen. Men på olika sätt. Och det ger en viktig insyn i hur hemsk denna sjukdom är. Just denna berättelse om beroende går genom hela boken vilket ger den ett djup. Det är inte bara vackra män, sex och ett lyckligt slut! Det är istället en bok om vackra män och sex OCH om sorg, död och sorgearbete.

Jag tycker också om att det inte var helt självklart hur allt skulle lösa sig med hennes livs kärlek. Det gjorde berättelsen trovärdig och mer lik hur det i verkligheten kan gå till.

Jag rekommenderar dig att läsa denna för feel-good!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x