Boktips: Bevara Sverige svenskt av David Baas

bevara sverige svenskt-1
Denna vecka är ganska lugn och går ju framförallt i påskledighetens tecken! Därför utgår veckans to-do lista. Det enda särskilda jag har framför mig min föreläsning i Lund, som du gärna får komma till. Lägg mig bara ett mail så får du all info om tid och plats.

Istället för en to-do lista kommer här ett boktips! Jag läste alldeles nyligen den här boken, Bevara Sverige svenskt (här) och DU MÅSTE LÄSA DEN! Det här borde vara obligatorisk läsning för varenda människa här i vårt land. David Baas är en journalist som under en lång tid följt Sverigedemokraterna. Boken är en grundlig genomgång av hur Sverigedemokraterna gått från nazistiska organisationen BSS (Bevara Sverige svenskt) till det de är idag. Men som David Baas också visar i sin bok, bara för att de bytte sina nazistuniformer till kostymer så har de inte riktigt tvättat bort det bruna arvet. Det hat som Bevara Sverige svenskt främst hade mot judar finns kvar hos Sverigedemokraterna. Den enda skillnaden är att hatet vänts från judarna och mot muslimerna.

Sverigedemokraterna skrämmer mig något enormt. Det skrämmer mig hur de andra partierna inte lyckas föra en politik som gör befolkningen trygg och därför väljer delar av befolkningen att rösta på SD. SD är ett parti med män som hatar kvinnor. Ett parti med arga unga män som spyr hat på nätet. SD är ett parti med unken kvinno- och människosyn. De buntar ihop människor i grupper och vägrar se individer. De vill ha hårda tag mot invandrare och argumenterar ofta om att brottsstatistiken visar att invandrade är överrepresenterade. Men vad SD samtidigt vägrar prata om är hur överrepresenterade Sverigedemokrater är i brottsstatistiken. Deras egna rättspolitisk talesperson Kenth Ekeroth är nu misstänkt för misshandel, men det pratar de inte särskilt mycket om.

För att förstå dagens SD är det otroligt viktigt att ha kunskap om deras bakgrund. Jag kan inte understryka nog hur viktig den här boken är och jag vill näst intill befalla dig att du måste läsa den. Sverigedemokraterna har ett smutsigt och unket arv av nazister som ordnat bokbål och bränt böcker av judiska författare och det får vi aldrig, aldrig glömma bort.

De bruna ränderna går inte ut bara för att man tar på sig slips och kostym.

No Responses

  1. Sara skriver:

    Bra tips! SD skrämmer skiten ur mig också:/

  2. Sandra skriver:

    Usch, SD skrämmer mig mest av allt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *