Boktips: the nordic gender paradox av Nima Sanandaji

nordic gender paradox-1
Nima Sanandaji har skrivit en otroligt intressant bok och du som tycker om feminism, politik och samhällsorientering kommer gilla denna boken.

Boken handlar om den paradox som har uppstått i Norden, där vi lever i otroligt jämställda samhällen men trots detta visar upp en skamligt liten del kvinnliga chefer och företagare. Sanandaji visar hur Nordens länder har skapat en politik, som man trodde främjade kvinnor, men som i verkligheten har hållt kvinnorna tillbaka. Offentliga monopol och höga skatter håller kvinnor tillbaka och socialförsäkringens regler försvårar för kvinnor att starta egna företag.

Sanandaji vrider och vänder på arbetsmarknaden, tittar på hur kvotering har funkat i andra landar. Hint, det har det inte och han visar hur Sverige blivit ett skrämmande dåligt samhälle för kvinnor som vill nå toppen, som vill få chefs- och ledarskapspositioner och starta egna företag.

En mycket ögonöppnande och intressant bok som jag verkligen rekommenderar! Du hittar boken här. 

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
sandra
7 år sedan

Definitivt en bok jag vill spana in. Tack för tipset!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  sandra
7 år sedan

ja men läs! och återkom gärna sen med vad du tyckte! alltid spännande med diskussion!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x