Boktips: Det svenska hatet av Gellert Tamas

det svenska hatet-1
Det svenska hatet av Gellert Tamas (här) är en riktig tegelsten, men som jag trots det läste ut riktigt snabbt. Vilken fantastiskt bra bok. Lärorik, välarbetad, skrämmande och otroligt viktig.

Den här boken handlar om vår tid, om rasismen idag och vad den gör med människor. Boken handlar om Kent Ekeroth till stor del. Sverigedemokraten som skapade rubriker när han gick runt med järnrör och nu senast ska åtalas för misshandel. Den handlar också om den militanta islamismen och hur dessa två ytterligheter så intensivt fått ta plats i den offentliga debatten. Boken visar Kent Ekeroths engagemang i counter jihad-rörelsen och hans inblandning i siten Avpixlat. Berättelsen om Ekeroth vävs in i berättelserna om Peter Mangs, självmordsbombaren Taimour Abdulwahab och de svenska jihadkrigarna. Boken skildrar de personer som skapat det svenska hatet.

Boken är otroligt viktig och får många säkert en ögonöppnare. Det granskande arbetet som återfinns i denna bok är ambitiöst och boken är omöjlig att lägga ifrån sig. Jag tycker verkligen att du borde läsa den för den visar svart på vitt hur farligt hatet är och hur det förpestar det offentliga samtalet. Boken visar även hur obehagliga Sverigedemokraterna är och att deras vägar allt för ofta kantas av högerextremister, islamofober och annat folk med ytterst tveksamma åsikter.
det svenska hatet-2 det svenska hatet-3

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x