Boktips: Gryningstimmen av Tamara McKinley

gryningstimmen-1
Jag har ett guilty pleasure när det kommer till böcker och det är författarinnan Tamara McKinley. Alla böckerna handlar om kvinnor som på ett eller annat sätt hamnar på någon gård i Australien där livet är hårt, utmaningarna stora och männen hemskt charmanta. Jag har ju bott ett år i Australien och känner mig alltid nära det landet och det spelar nog inte i varför jag gillar hennes böcker så. Jag kan se de stora gårdarna framför mig och jag vet hur otroligt mjuka händer fårfarmare har. Jag vet hur solen känns, hur luften luktar och hur människorna låter. Det blir lite som att resa tillbaka i min egen livshistoria när jag läser McKinleys böcker.

Gryningstimmen handlar om Fleur MacKenzie, vacker, framgångsrik och i en relation med den eftertraktade Greg. Men relationen går i stå när Greg vägrar skaffa barn. Greg lämnar deras gemensamma hem och Fleurs värld raserar. I allt kaos får hon ett oväntat arv.

Fleur ärver gården Savannah Winds och åker till gården för att se efter vad hon ärvt. Hon hittar sin döda släktings gamla dagböcker och en hisnande historia om ett livsöde rullas upp.

Bokens tema om slitstark kärlek och familjehemligheter är lika delar förutsägbar som så skön läsning för ett trött mammahuvud som bara vill bli underhållen. Det är en riktig teel-good bok, så som alla hennes böcker är. Jag tycker så mycket om att blanda upp min lite mer seriösa läsning med godbitar som denna. Det är också den perfekta sommarläsningen skulle jag vilja säga.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

25 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sara
Sara
6 år sedan

Åh jag älskar också den boken!:) Kanske av samma anledning då jag studerade en termin i Australien och blev kär i det landet <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara
6 år sedan

men är det sant? åh tänk att vi har det gemensamt! alltså australien då! boken kanske inte är så big deal! =) var bodde du då?

A M
A M
6 år sedan

Vilken fin bild! Jag är alldeles för dålig på att läsa.. Jag prioriterar annat och känner att jag inte har tid tyvärr 🙁 Jag älskar egentligen att läsa!
sv: Jag älskar verkligen det! 😀

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  A M
6 år sedan

tack gumman! jag tar mig tid till böcker för de skänker mig så mycket glädje. Men man måste inte läsa. Det är inte för alla och det är helt ok. Men om man älskar att läsa så kan det finnas en poäng i att ta sig tid för det. tvinga sig att läggau ndan mobilen.

Jeanette
6 år sedan

Tack för tipset. Känner inte till den boken, alltid kul med nya boktips. Älskar att läsa och fick tillbaka läslusten ordentligt början på året 🙂 Bloggar om böcker också och gillar att dela med mig av tips.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Jeanette
6 år sedan

åh ska genast in på bin blogg och botanisera bland dina boktips! älskar boktips!

Ulla Wolter
Ulla Wolter
6 år sedan

Har läst alla av henne! Andra bra böcker om starka kvinnor som jag kan rekommendera är; Bortom stjärnan, Den vita liljan, Ödets hav m.fl av Elisabeth Nemert, svensklärare, som oftast skriver i historisk tid och miljö. Hon har ett fint språk anpassat till gällande tid och man känner verkligen de kvinnliga huvudpersonernas kraft och styrka.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ulla Wolter
6 år sedan

åh jag suger åt mig dina tips! skriver upp dem prick just nu!

madelein
6 år sedan

Kul me boktips, jag köpte Ian Flemings Bond böcker från 65, så himla kul att läsa gamla pocket

Jonna Persson
6 år sedan

Fin bild 😀 Dock är man själv ingen höjdare på att läsa, ser hellre en film.. 😉

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Jonna Persson
6 år sedan

det är helt ok! läsning är inte för alla. jag kan inte se på film, får adhd-light och myror i benen! =)

Sara
6 år sedan

Tack för tipset 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara
6 år sedan

puss!

Ida
Ida
6 år sedan

Kul med boktips! 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ida
6 år sedan

jag har en hel kategori med bara boktips. älskar böcker!

Ida
Ida
6 år sedan

Verkar ju rikigt bra! 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ida
6 år sedan

ja den är underbar!

Amanda CL
6 år sedan

Bra tips! Tycker det kan vara svårt att hitta bra feelgood böcker ibland, ska kolla in den 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Amanda CL
6 år sedan

allt hon gör är så himla mysigt!

Veronica Pettersson
6 år sedan

Ååh, jag älskar böcker!! <3

Sv: Tack snälla!! Jag håller med, den är riktigt frän!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Veronica Pettersson
6 år sedan

jag med! fatta lyckan i att det i vårt nya hus finns ett helt bibliotek!

Asylmamma
6 år sedan

Har tyvärr aldrig varit i Australien men jag älskar verkligen hennes böcker ändå! Man vet ju exakt vad man får: en lättsmält men välskriven bok och ibland räcker det mer än väl❤️

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Asylmamma
6 år sedan

spot on beskrivning! och kul att du kände till henne sen innan! <3

Heléna
6 år sedan

Tack så mycket för tipset! Låter som en bok i min smak 😀 Hoppas du har haft en riktigt fin dag! Kram <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Heléna
6 år sedan

åh vad roligt att du tror du kommer gilla den! <3 <3 <3

25
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x