Boktips: Män kan inte våldtas av Märta Tikkanen

män kan inte våldtas-1
Upp och hoppa, det är måndag och vi har en ny vecka framför oss. För min del innehåller den tre dagars jobb och två dagars föräldraledighet, en glammig middag med bloggtjejer och förberedande besök hos frissan. Lite politik på det och så är min vecka i hamn. Dock finns det inget bättre än att starta veckan med en ny bok och därför vill jag tipsa om den här boken. Sorglig, tankeväckande och perfekt för inre debatt.

Bokens huvudrollsinnehavare blir våldtagen. I sina försök att gå vidare leds hon in på banan att hon ska våldta mannen som våldtog henne. Hon smider sina planer och skrider till verket. Inför sitt verk kontaktar hon en advokat för att ta reda på vilket straff som väntar henne. Inget, blir svaret. ”För män kan inte våldtas”. Detta leder till ett feministiskt resonemang kring våldtäkt, kön och våld. Även om boken har många många år på nacken så är den tyvärr fortfarande mycket aktuell. Även om män i lagens mening nu kan bli våldtagna så är vårt samhälle fortfarande mycket präglat av normer och föreställningar om kön.

Mycket mycket tankeväckande och bra! Det var mitt lilla boktips denna måndagsmorgon. Nu låter vi den här veckan bli fenomenal! Am I right!?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x