IKEA-hack när det är som enklast och att fynda på sin egen vind

vardagsrum-1
Så här såg det ut innan. Estrid leksaker hade fullkomligen tagit över rummet och hur mycket vi än plockade såg det alltid så himla stökigt ut. Och jag blev stressad. När det är massa plotter överallt så har jag svårt att slappna av, så jag fick tillslut nog. Vi funderade på att köpa fronter, knoppar och bänkskiva från superfront, men det kostar en hel del. Eftersom denna möbel tillslut ska stå i Estrids rum och säkert bli repad och sliten ville jag göra en lite billigare variant. Resultatet? Scrolla och se!
vardagsrum-2
Tada! Vi plockade bort den högra och vänstra delen och behåll bara mittendelen. Vi köpte två dörrar från IKEA och sen borrade jag två hål och satte dit dessa sjukt snygga mässingsknoppar från Norrgavel. Jag flyttade fåtöljen och har nu en liten läshörna där jag kan sätta min kopp bredvid mig.
vardagsrum-3
Knopparna kommer som sagt från Norrgavel och du hittar dem här.
vardagsrum-4
Det bästa med att möblera om är att ens hemmapiff kommer i nytt ljus. Sen fortsatte stora rokaden. Där min fåtölj stod fick Estrid en liten läshörna.
vardagsrum-5
Enda sedan jag såg det här fantastiska bokstället från IKEA visste jag att det var ett absolut måste för Estrids alla böcker.
vardagsrum-6
Nu får alla Estrids böcker plats och visas upp på det här fina sättet. Bokstället hittar du här.
vardagsrum-7
Jag gjorde även om kontoret och då fick mina pocketböcker inte längre plats så de hamnade på tvären i bokhyllan i vardagsrummet. De jag läst ligger gömda, och de jag inte läst ligger synligt. På vinden hittade jag det här lilla soffbordet som följt med mig i flytt efter flytt. Med lite piff och alla mina tidningar blev den perfekt.
vardagsrum-8
Inget nytt piff, men som kom till användning och nu visas upp på ett annat sätt. I krukan står en jasminblomma som jag inte lyckas med överhuvudtaget, en lampa köpt på loppis, två ljushållare och det här lilla fatet från Kenya.

Tänk vad två dörrar, två små knoppar, ett litet bokställ och vindsfynd kan göra för ett rum.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra Bergström
7 år sedan

Vad fint!! Jag återupptäckte massa nu när vi flyttade, tycker alltid det blir lite roligare när man kan göra om med sådant som finns hemma. Går dessutom lite snabbare eftersom man slipper leveranstider osv 😉

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sandra Bergström
7 år sedan

man känner sig så nyttig när man kan återanvända sådant man har hemma. som en riktigt fiffig sakletare! =)

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x