Boktips: smulklubbens skamlösa systrar av Mian Lodalen

smulklubbens skamlösa systrar-1
Vad hände? Total tystnad i bloggen! Jag ska berätta. David har väldigt mycket att göra på jobbet just nu så jag har huvudansvar för barn och hem och tyvärr har tiden för bloggen blivit lidande. Jag hade storslagna planer på att gårdagen skulle gå i bloggens tecken och jag skulle slänga upp det här inlägget till er. Men följande hände. Jag nattade Estrid kl 19 och råkade även natta mig själv. Vid 21 försökte David väcka mig, men tydligen utan resultat. Klockan 01 vaknade jag i Estrids säng, under täcket, iklädd kostymbyxor och blus. Tog av mig kläderna och somnade om. Idag vaknade jag med mascara i tvättbjörnstyle och en riktig kakaduafrisyr. Men en god natts sömn, det fick jag! 12 timmar med lite stök och bök där vi ett-tiden. Så ja, det är vad som hände.

BUT NOW I’M BACK! Woop woop! Så låt oss omgående gå över till mitt boktips! Jag fick den här boken av min gamla granne och jag tyckte verkligen om den. Jag har aldrig läst något av Mian Lodalen innan och det här var en toppenbra bok att börja med. Jag älskar hennes humoristiska och roliga språk och flera gånger skrattade jag högt rätt ut. Mian Lodalen är de lesbiskas Jesus (säger hon själv) och missionerar allt om att vara lesbisk. Smulklubbens skamlösa systrar (här) handlar om tre vänninor som aldrig får till det med kärleken. De får bara ta de smulor som finns kvar på raggmarknaden och då startar de smulklubben. Den med mest miserabelt kärleksliv får hedersplatsen i Smulklubben.

Vi får följa huvudrollsinnehavarens försök att hålla uppe sitt jobb som journalist och hennes försök att hitta kärlek. Eller åtminstone lite himla jäkla närhet. Hon träffar den ena tokigare kvinnan än den andra och det är stor igenkänning. För oavsett var och ens sexuella läggning så är jakten på kärlek och missöden på vägen en så universell upplevelse. Alla vill älska och bli älskade, alla träffar knäppgökar ute i dejtingvärlden och alla får sina hjärtan krossade.

Det här är en perfekt lättläst bok om du bara vill läsa något skönt och roligt. En perfekt sommarläsnings bok med andra ord.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra
Sandra
5 år sedan

Länge sen jag läste den men minns att den var en ren och skär fest och fröjd. Kanske den roligaste bok jag har läst! Glad fredag Frida!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sandra
5 år sedan

Den var hur bra som helst! <3

Annas fotnoter
5 år sedan

Tack för tipset!
Mian kommer ju från min hemstad Jönköping och då borde jag ju läsa den 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Annas fotnoter
5 år sedan

ja men verkligen! då borde du definitivt läsa den!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x