Boktips: Därför hatar alla liberaler. Och därför har alla fel. Av Per Svensson

därför hatar alla liberaler och därför har alla fel-1
Det här boktipset riktar jag till alla med politiskt intresse. Det är en fantastisk bok som spot on beskriver varför liberalismen är så viktig, vad den gjort för världen och på vilka sätt den missförstås och misstolkas. Jag är ju liberal, socialliberal, och tycker den här boken så viktigt belyser vad vi vill och vilka som är liberalismens fiender. Liberalismen är en lära, en tro på att skapa ett samhälle där ingen ska behöva buntas ihop med en grupp eller mötas med förutfattade meningar om vem man är enbart på grund av exempelvis ens kön, sexuella läggning eller etniska bakgrund. Liberalers fiender är alla de som just vill bunta ihop grupper. Klassisk konservatism, fascismen, nazismen, nationalismen, den religiösa traditionalismen och den starka tron på den starka staten. Jag skulle vilja skriva ett citat som jag tyckte var så bra och sammanfattande.

”Liberaler tror inte att man med politiska medel vare sig kan eller ska göra individen lycklig eller harmonisk. Däremot kan det vara politikens sak att undanröja de orättvisor som gör det omöjligt eller svårt för individen att själv söka lyckan, att själv försöka förverkliga sina ambitioner och önskningar. ”

Om du är politiskt intresserad är denna bok bara ett måste. Den är så välskriven och så bra sammanfattande. En verkligen huvud-på-spiken-bok. Du hittar den här. Även om du inte är liberal så är boken värd att läsa för den förklarar och förtydligar, tar bort fördomar och redogör för fakta. En fantastisk bok. Jag tror jag har fler rader understrukna än icke-understrukna.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x