Bad girls throughout history

bok-1
Bad girls throughout history, så heter en alldeles magnifik bok jag köpt. Och det är väl det många av oss kvinnor också vill bli ihågkomna för, att vi var en badass kvinna som gjorde skillnad. I onsdags, på den internationella kvinnodagen, föreläste jag om liberal feminism och det är lika delar härligt att få göra det, som det är tråkigt att det fortfarande behövs. Denna gång var jag i Malmö och min nästa föreläsning blir i Kristianstad nästa vecka den 16:e mars. Du är varmt välkommen om du är intresserad. Denna månad blir det även en föreläsning i Klippan och en i Staffanstorp. Wow, fyra föreläsningar på en månad. Det känns riktigt coolt och det börjar bli dags att fira att jag nått detta stora mål jag länge haft.

Jag kämpar hårt med mina olika jobb och åtaganden. Jag är driven och fokuserad och det är fantastiska egenskaper, men det skapar ju också en person som är i viss mån lite av ett ånglok. Man går på, kämpar på och rör sig oavbrutet framåt. Och alla gillar inte en sådan person. Ibland märker jag att folk inte gillar mig men då lutar jag mig mot den här boken. För alla gillar inte de kvinnorna heller. För kvinnor som gör skillnad, är obekväma, och en obekväm kvinna är besvärlig. Jag är varken obekväm eller besvärlig, jag försöker istället göra skillnad. Kvinnorna som kom innan dig och mig har fått utstå hat, hot och våld för att kämpa för våra rättigheter. Då kan jag klara av den motvind som jag ibland nås av.
bok-2
Detta gudomliga mjukisset åker på sekunden jag kommer innanför dörren. Ett teddybjörnsmjukt set från DKNY som du hittar här.
bok-3
Boken sträcker sig från Cleopatras tid fram till vår nutid och varje illustrerad kvinna har en sida med information om hennes bedrifter. En alldeles alldeles underbar bok. Vacker att titta på, intressant att läsa och är skönt stöd att luta sig mot när det ibland är svårt att vara just den man är. Boken är skriven av Ann Shen och du hittar den här.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x