Hantera motgangar på ett sunt sätt

Hantera motgangar
Igår fick jag verkligen prova på att hantera motgångar. Carro var hemma hos mig och vi spelade in tre FENOMENALA filmer till er. Trodde vi… I vår ambition att göra riktigt proffsiga filmer har vi införskaffat en filmkamera. Nu råkade vi komma åt någon inställning så filmen spelades in utan ljud och i ett extremt snabbt tempo. Alltså SUCK! När vi sen skulle göra om allt tog batteriet slut. DUBBELSUCK!

Förr i tiden hade jag fått panik och en otrolig ilska över att saker och ting gick fel, jag hanterade motgångar på värsta tänkbara sätt. Jag hade på fyra röda sekunder betraket motgången som en total katastrof. Jag gick igång så otroligt snabbt att jag aldrig ens hade tid att reflektera över lösningar. Men inte nu. Nu kunde jag lugnt konstatera att sånt här händer. Nybörjare gör missar och det är en process att lära sig en ny teknik. Nu vet vi vilken inställning vi istället ska ha och vi vet att vi ska köpa ett kompletterande batteri. Vi gjorde en snabb koll i våra kalendrar och kunde boka in några timmar på söndagförmiddag. Vi (läs jag) höll mig lugn och försökte vara resultatorienterad. Detta gör mig otroligt glad för det tar så otroligt mycket energi att gå in i katastrof-allt-är-kört-jag-kan-lika-gärna-ge-upp-mode.

Det är väldigt sällan saker och ting inte går att ordna och det är skönt att betrakta motgångar som just ett hinder och inte en katastrof kopplat till din självkänsla och ditt värde. En motgång är inte ett bevis på din uselhet, det är bara en motgång. Och sådana har vi alla, genom hela livet. Det finns ingen som lever ett liv utan motgångar. Så ta några djupa andetag och undvik att gå in i katastrofmode för då kommer lösningen till dig. Jag lovar, du kommer gå igenom svårigheter mycket enklare då för du får behålla mer av din energi. Jag tror på att hantera motgångar med en lite mer ryck-på-axlarna-attityd.
Hantera motgångar-2
Mitt eget tålamod ska verkligen sättas på prov idag. Vi ska köpa en ny säng till Estrid, åka till IKEA och Bauhaus, hämta en ny soffa, göra en sänggavel till Estrid och borra upp en ny lampa. Phew! Vi får se hur mycket vi hinner och orkar. Framförallt ska jag öva på att vara tålmodig och inte bli ovän med någon och inte bli arg på mig själv om saker och ting inte går enligt MIN plan. Det är också rätt skönt att inse att jag inte är allsmäktig. Who knew!?

Det ska verkligen bli kul att ge Estrid en stor vuxensäng och göra den platsen riktigt ombonad och härlig. Mjuka, fluffiga täcken och kuddar, mjuka sängkläder, filtar och plädar. Fortsätta göra hennes rum magiskt och till en speciell plats. Ni ska såklart få följa med på hela processen! Don’t you worry! Och ny soffa innebär som alla vet nya prydnadskuddar, filtar osv. Oj vad vi ska boa inom de närmsta veckorna. Otroligt mysigt ska det bli!

Ha en fin dag mina vänner så hörs vi imorgon!
Hantera motgångar-3

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x