Duka för alla hjärtans dag med stil

INLÄGG I SAMARBETE MED BAGAREN OCH KOCKEN
duka för alla hjärtans dag med stil-5
Jag gör nu ännu ett inspirationsinlägg för Bagaren och Kocken och när frågan kom visste jag direkt vad jag ville göra. En alla hjärtans dag-dukning! En riktig mysig, varm, romantisk och stilfull dukning. Jag är tudelad när det kommer till alla hjärtans dag. Jag har svårt för de röda rosorna, nallarna och de hjärtformade chokladbitarna, men jag är tokig i romantik, kärlek och att göra vardagen speciell. Jag behöver inga nallar men jag behöver verkligen vardagslyx. Och finns det något mer romantiskt än att duka vackert för sin familj, välja mat och dryck med omsorg, köpa hem vackra blommor, tända ljusen och sätta på någon lugn musik i bakgrunden. Det är höjden av romantik för mig. Kvällen ska inte störas av tv, dator eller mobiler utan istället sitter man och pratar ända tills alla ljusen brunnit ner och drycken är slut. Bara timmar av att prata och vara nära.
Fira alla hjärtans dag med stil-4
Mitt mest romantiska porslin är utan tvekan de lila och rosa tallrikarna från Mateus. Som ni vet är jag en kvinna som jobbar efter devisen ”minimal effort för maximal effekt” och därför gjorde jag dukningen enkel men iögonfallande. Våra små vaser från bröllopet fick vars en mjuk tulpan i sig och hamnade mitt på tallriken. Tända ljus är ett måste för att skapa romantik och man är faktiskt alltid som vackrast i ljuset från stearinljus. Jag älskar stumpastaken, dels för den fenomenala funktionen att man verkligen kan använda upp prick hela ljuset men också för att den ger det dukade bordet en rejäl wow-effekt! Att få arbeta med produkter från Ernst och Orrefors gjorde faktiskt mitt jobb väldigt enkelt. Har du sett så mycket snyggt det finns?
alla hjärtans dag
För att få en mjuk och romantisk känsla dukade jag med linneduk från Ernst i en fantastisk mjuk beige färg och ljuslila linneservetter som jag hade hemma sedan innan. Jag gillar verkligen att arbeta dukningen i olika höjder. Det blir mer intressant då!
Fira alla hjärtans dag med stil-3
Hos min lokala florist hittade jag den mest ljuvliga bukett med precis alla snittisar jag älskar. Vasen från Ernst, som är i en djup rökgrå färg, passade perfekt med de dova eucalyptuskvistarna och de mjukrosa och mjuklila tulpanerna och ranunklerna. Visst förstår du vad jag menar med att färgerna är mjuka? De är inte ljusa utan bara mjuka fast samtidigt med mycket färg. Det är mina vackraste toner, de där mjuka.
Fira alla hjärtans dag med stil-2
Jag behövde bordsplacering och ville göra något som vi alla kan göra hemma med det som redan finns i skåpen. Jag hittade några gamla korkar (bra DIY-tips att alltid spara på korkar) som jag skar ett snitt i och sedan klippte jag ut små kort som jag skrev namn på. Det blev riktigt fint men gjordes på noll och ingen tid.
alla hjärtans dag2
Jag dukade med dessa underbara glas från Orrefors för att deras mjuka runda form påminner mig om en kvinnas runda form vilket kändes extra romantiskt och speciellt för alla hjärtans dag.
Fira alla hjärtans dag med stil-1
Jag har sedan typ alltid varit så himla förtjust i Orrefors. Det finns en nedtonad elegans som jag älskar, och med en väldigt bra prislapp. Många av produkterna går att använda både till vardags och fest och jag kommer inte låta dessa glas bli några hyllvärmare utan jag vill använda dem alltid. Jag gillar att man kan servera vin i dessa glas också. Även om jag inte har en lantlig stil här hemma så passar många av Ernst produkter in perfekt här hemma. Han vet vad han gör den där Ernst. Han tar fram något sobert och elegant ur något enkelt och neutralt. Det är ett vinnande koncept.

Nu hoppas jag du fick en rejäl dos inspiration för hur du ska duka hemma till alla hjärtans dag. För även om du inte firar detta ”kommersiella jippo” så finns det ingen anledning att inte ta tillvara på dagen och låta kärleken spira där hemma. Och det bästa av allt? Äta måste man ju göra ändå. <3

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

11 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Netti Starby
6 år sedan

Åh vilken vacker dukning! 😀 Kramis

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Netti Starby
6 år sedan

tack! det gör mig verkligen glad att du tycker det. <3

Pia Widlund
6 år sedan

Ser underbart ut! Önskar att jag hade någon att fira ned!

My
My
6 år sedan

Såå fint 😀

Linda Linnros
6 år sedan

så fint! 🙂

Jennifer Marie Therese Fryksäter
6 år sedan

Så fint 😀

cecilia
6 år sedan

såå fint!!!!

sarah
6 år sedan

åh tack ska du ha .. fina bild

Christine's Stories
6 år sedan

Vad fyndigt med korkarna! En ursäkt för att dricka en massa champagne, hehe 😉

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
6 år sedan

Åh så fint :). Ser verkligen jättebra ut 😀

Ullie webersköld
6 år sedan

oj så vacker dukning . älskar matteus o ernst oxå . jvacker dukning så int

jaop mitt nä i juni med minisk o så det hjälpte inte utan nu kommer det väl va en op till med byte av knäled eller en brytning o stdga upp knät det är oh¨llbart har inte kunnat gå på ett år jäte jobbigt bara har massa värk .. sen har ja både rygg värk o migrän utav att man spänner sej då man har värk så ja tyvärr inget skoj me mej

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x