Vårt hus. Varför det blev just det och vad framtidens planer är.

Jag älskar vårt hus! Det är ett snällt hus på en lugn gata med rara grannar. Vårt hus är varmt, mysigt och vårt. Jag trivs så otroligt bra här. Vi köpte vårt hus 2017 och det var en lång resa! Vi var mäklarens största fiende eftersom vi gick på tusen visningar, budade på massor och höll på fram och tillbaka i över fyra år. Under resans gång hann vi besiktiga 4 hus, köpa 3 och lämna tillbaka 2. Men detta hus, som vi fick se innan det lades ut på Hemnet, var love a first sight. När jag kom in i biblioteket pep jag och högg tag i Davids arm och sa ”Detta är the one!”.

Och nu sitter jag här i biblioteket, med massa tända ljus, utanför fönstret är det fortfarande vintermorgonmörkt och bredvid står dagens första rykande kopp kaffe.

Vi bor i Skanör som är en strandort. Vi har några av Sveriges finaste stränder och det är en trygg och lugn plats. Vår kommun har år efter år utnämnts till Sveriges bästa skolkommun och vi har allt här i vår kommun. Jag älskar att bo här och det är också platsen jag är uppvuxen på. Dock, som tonåring, sa jag att jag aldrig skulle flytta tillbaka till denna skithåla. Men som alla andra hemvändare, så lät det annorlunda när jag själv fick barn.

Jag älskar havet, stränderna, badhytterna och hur byggden lever upp på sommaren. Det kommer mycket sommargäster och turister och alla restauranger öppnar upp. På vinterhalvåret är här lite mer dött men det är en skön paus från sommaren. Då är allt tyst, klart och krispigt.

Jag är så glad att vi ger Estrid möjligheten att växa upp i hus så som både jag och David gjorde.

Vi köpte ett hus som inte behövdes renoveras eftersom vi vid tiden för köpet inte var så händiga. Nu är jag lite mer händig och vågar mig på lite mer. Vi har mest gjort mindre förändringar som att slipa golv, måla om och sådär. Men jag har massa drömmar om större renoveringar. Nu håller vi ju på här i biblioteket och platsbygger en bokhylla. Själva bygget är lite avstannat nu eftersom vi inväntar en enorm stenskiva som inte kommer förrän efter nyår.

Det finaste med vårt hus är att både min syster och hennes familj, och våra föräldrar, också bor i Skanör. Vi bor med fem minuter mellan oss och jag kommer aldrig acceptera att någon flyttar. Familylove OVER!!! Min pappa är superhändig så han har hjälpt oss en hel del. Och i år går han i pension så då ska jag sätta honom i arbete! Nu tänkte jag visa lite drömmiga bilder som inspiration på vad jag vill göra här hemma.

@klintdrupp har en så fin framsida på sitt hus. Och liknande detta vill jag göra hos oss. Jag tycker vår framsida ser väldigt omodern ut. Jag hade velat lägga nya stenplattor på framsidan och göra en plantering som på denna bild. Jag vill också byta ut vår trappa (någon som vet vad för typ av hantverkare man använder till det!?)

Såhär ser det ut nu. Ganska trist faktiskt. Men jag är noga med att tillrättavisa mig själv när jag blir stressad, missnöjd eller jämför med andra. För var sak har sin tid och vi har det SÅ bra!

@interiorbysarahstrath @louisehjorthdesign och den tredje bilden vet jag inte bildkälla . Här har du badrumsinspo! Vi har ett stort badrum och en liten gästtoalett och INGET BADKAR!!!! Det är fan bristande livskvalitet! Så drömmen för mig är att göra om det stora badrummet samt bygga om gästtoaletten, en liten tvättstuga och en garderob till ett till stort badrum. Detta kommer vi nog inte göra förrän efter att David är färdigpluggad. Vi slänger in lite mer bildinspo på badrum!

Bildkälla: @petratungården

Bildkälla @cottonmadeofsweden

Bild från @petratungarden. Jag har också en lååååång lista av inredning jag vill köpa till vårt hem. mitt problem är att jag har för dyr smak för mitt eget bästa. Jag köper hellre inget än nöjer mig med ett budgetalternativ. Om det finns en drömgrej så vill jag spara till den. Det gör att vår inredning här hemma går myyyycket långsamt.

Bildkälla: @interiorstories.se

Här har jag tyvärr ingen bildkälla. Men detta är inspiration för vad jag vill göra i trädgården. Jag vill på sikt göra om biblioteket till vårt sovrum och bygga stora glasdörrar och utanför ha en pool. sååå drömmigt! Och göra vår nuvarande altan lite mer modern, både när det kommer till inredning såväl som själva känslan.

@mliandrea @morok_design @moltenidada Här är inspiration till mitt projekt som jag ska påbörja så fort den platsbyggda bokhyllan är klar. En ny WALK-IN-CLOSET!!!! Sååå drömmigt! Åh, vad jag längtar efter detta!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x