En lyxig vit färg till biblioteket

Nu börjar det hända grejor i biblioteket! Äntligen är bredspacklingen klar och Marian har börjat måla med den vita färgen jag valt. Det är en lyxig vit färg från Mylands. David och min pappa sa unisont ”huuuuuur kan en vit färg vara lyxig!?”. Jo, det ska jag berätta!

Jag såg att Fab Lab tagit in Mylands och blev så glad! Mylands färg är enda kungliga hovleverantör i England och bara det gör ju att jag spinner som en liten katt. Jag visste väl att jag och Elisabeth hade massor gemensamt! Mylandfamiljen har ägt Mylands i rakt nedstigande led i 135 år vilket är så fantastiskt. Det ligger fortfarande på samma plats i Lambeth i södra London.

Färgen är vattenbaserad, inte helt naturlig men så pass nära naturlig att man nästan skulle kunna se den som fri från lösningsmedel. När man jobbar med den så är den i stort sett doftlös. Så en mycket snäll färg för ditt hem och familj. Det som gör kvaliteten unik är att det finns finmalet marmorpulver i basen. Trots att den är pappermatt med glans 3 kan du ha den både i kök och badrum. Det går att skrubba bort smuts på väggen utan att ytan förstörs.

Eftersom biblioteket kommer ha många mörkbruna inslag visste jag att jag behövde göra väggarna ljusa. Jag har valt pure white no. 1 som är en blandning av vita pigment, kinesisk lera och marmorputs. Det blir en lyxig, fräsch, neutral vit med en mjuk känsla för ögat. Förstår du nu varför det här är en lyxig vit färg!

Så fort väggarna är målade ska vi börja montera ned befintliga bokhyllor och därefter blir första steget att köpa underskåp från IKEA och montera dessa, beställa stenskivor och bygga en ribbvägg. Det ska bli så roligt att göra detta projekt tillsammans med David.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x