Boktips: Skuggbarn av Caroline Engvall

skuggbarn-1
Skuggbarn av Caroline Engvall (här) är en otroligt viktig bok. Det är en reportagebok i vilken Caroline har träffat barn och ungdomar som säljer sex. Det finns nämligen barn och ungdomar som säljer sex, och ibland säljs de även vidare. De blir groomade av en äldre man som sedan förmår henne att träffa hans kompisar. Barnen utsätts för fruktansvärda övergrepp och det finns fortfarande för lite kunskap om detta. Vissa av barnen fortsätter sälja sex som ett självskadebeteende. Även om denna bok är genomvidrig och obehaglig anser jag att det som förälder, eller som en vuxen som träffar barn, är otroligt viktigt att läsa den. Vi måste ansvara för att vi har tillräcklig kunskap för att skydda våra barn.

Vad händer i skolan? Det brukar föräldrar vara bra på att fråga. Men frågan om hur det var på internet är en fråga som ställs allt för sällan.

Vilken insats Engvall har gjort som har fått dessa barn och ungdomar att våga öppna sig för henne. Många av dessa barn berättar aldrig, eller allt för sent. De är så modiga som vågat berätta om detta. Tänk vad deras mod gör skillnad. Nu finns det svart på vitt så att vi andra vuxna kan vara medvetna, leta efter varningssignaler och verkligen prata med våra barn om sex, kroppslig integritet, övergrepp, internet och hur man ska vara på internet.

Om du har barn eller jobbar med barn så verkligen ber jag dig läsa denna. Kanske det kan rädda ett enda barn för att du hade lite kunskap om ämnet och kunde se signalerna.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Norahsmamma
6 år sedan

Viktig bok…tack för bra tips!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Norahsmamma
6 år sedan

tack själv för ditt engagemang. Det är så viktigt att vi alla har kunskap om dessa frågor.

Åsenslantliv
6 år sedan

Så hemskt men verkar som en riktigt bra bok, vart faktiskt sugen på att läsa den! 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Åsenslantliv
6 år sedan

Du borde verkligen läsa den! Hemsk men så viktig!

Malin
6 år sedan

Det är riktigt hemskt vad de har fått upplevt, har svårt att läsa sådana böcker för jag är väldigt lätt påverkad av det men det är samtidigt viktigt att få reda på den svåra verkligheten för många idag!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Malin
6 år sedan

jag tror man måste våga ta in hur hemsk världen är för vissa för att in avskärma sig.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x