Jag kandiderar till riksdagen

Midsommarafton-8
Japp, I’m doing it! Jag kandiderar till riksdagen. Det första som sker på min resa nu är att jag är med i provvalet inom Liberalerna. Det gör vi för att ge en indikation på hur listan man röstar på ska se ut. Nu hoppas jag att många liberaler ger mig sin röst.

Jag är en rätt annorlunda politiker från de andra, inte minst för att jag har denna blogg. Jag har bloggat väldigt länge och blivit van vid att tycka saker och att det tycks saker om mig. Det som både bloggen och politiken givit mig är en plattform att förändra samhället jag lever och verkar i. Jag har även skapat mig ett eget digitalt rum där jag kan föra ut vad jag tycker. Det har även gjort mig modig skulle jag vilja säga. Jag vill bli ihågkommen som en ”no bullshit kind of gal”. En politiker som var modig och talade klartext. Som sa allt det där folk tycker och tänker. En straight shooter.

Det är alltid feminism. Feminismen är i min själ, det är inte bara något jag tycker är bra, det är jag. Allt jag gör, tänker och säger handlar om feminism. I det stora och i det lilla. Jag är intresserad av många politiska områden och det är just för att jag kan lägga en jämställdhetsaspekt i alla dessa områden. Oavsett om det gäller integration, rättsväsende, skola, vård eller äldreomsorg.

Som jurist kommer jag i kontakt med den verklighet som många feministiska frågor handlar om. Hedersrelaterat våld och förtryck och mäns våld mot kvinnor inte minst.

Jag hoppas att mina liberala partikollegor väljer att rösta på mig för att på så sätt garantera att de får en feministisk röst i debatten och som modigt för fram våra liberala värderingar. Oavsett om det ibland är svårt att våga vara tydlig. Men jag vågar det.

Nu hoppas vi att jag får många röster så jag kommer högt upp på listan!

 

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

39 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Netti Starby
6 år sedan

Men vad roligt! 😀 Kramis

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Netti Starby
6 år sedan

tack min vän! det är en spännande resa jag har framför mig!

Louise Andersson
Louise Andersson
6 år sedan

Vad roligt! Stort lycka till!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Louise Andersson
6 år sedan

stort tack! <3

Marie
Marie
6 år sedan

Heja dig 😀

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Marie
6 år sedan

tack finis! <3

Anna
Anna
6 år sedan

Wow! Så häftigt. Utan att känna dig kan jag inte tänka mig någon annan som jag hellre skulle vilja lägga min röst på. Hoppas dina partikamrater känner likadant. Håller tummarna för dig!
Ha en fin fredag!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anna
6 år sedan

men sluta vilken underbar kommentar! det här kommer jag alltid minnas. Tack tack tack min fina!

Maria
Maria
6 år sedan

You go girl, lycka till

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Maria
6 år sedan

tack kära du! <3 <3 <3

Sanna
6 år sedan

WOW, fy fasiken vad bra Frida! Grym, jag ska utan tvekan personrösta på dig. Vilken härlig fredagsnyhet, så himla kul. Bra sätt att starta den här fredagen tycker jag.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sanna
6 år sedan

tack fina fina du! Gud vad glad jag blir av att läsa detta. Det känns liksom som att jag iallafall lite gör en skillnad i vårt samhälle. Hoppas du hade en riktigt fin helg!

Irene
6 år sedan

Först och främst; hurra för dig! Håller alla tummar för att det ska bära hela vägen fram.
Och sen; jag skrattade när jag öppnade din blogg imorse – ett inlägg om en mangel och ett om att du ska kandidera till riksdagen. Jag tror inte det finns någon blogg som har en sån bredd och spänner över så många viktiga frågor som din (för jo, en mangel är också en viktig fråga 🙂 ). Det är det som gör din blogg så speciell.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

varför vara ensidig när man kan vara en hel jäkla regnbåge!? 😉

Anette
Anette
6 år sedan

Lycka till känns otillräckligt
LYCKA TILL ÄLSKADE FRIDA💖💖💖💖

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
6 år sedan

tack fina fina du!

Elin
Elin
6 år sedan

Bra där!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Elin
6 år sedan

puss! <3

Mia
Mia
6 år sedan

Heja dig

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Mia
6 år sedan

Tack så himla mycket Mia!

Sara
Sara
6 år sedan

Go Frida!:D

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara
6 år sedan

Tjohoo tack Sara! <3

Emelie
Emelie
6 år sedan

Åhh så roligt! Du sprider sån härlig känsla här på bloggen och det är så roligt att få följa din resa! Lycka till!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Emelie
6 år sedan

vilken fin och värmande kommentar! stort tack! Det är ju hela mitt mål med bloggen, att du som läser ska må bra här hos mig. För du och alla andra läsare skänker mig sådan otrolig glädje!

Eva
Eva
6 år sedan

Åh va roligt, jag brukar säga det till min man att jag skulle vilja, då säger han du är för gammal he he lycka till

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Eva
6 år sedan

LÄGG AV! Din man har uppenbarligen noll koll! Man ska följa sina drömmar oavsett ålder.

Louise Eklund
Louise Eklund
6 år sedan

Heja dig Frida! Stort lycka till! /Louise

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Louise Eklund
6 år sedan

tack min fina vän! Du har varit viktigt för min resa!

S
S
6 år sedan

Lycka till! Vad roligt!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  S
6 år sedan

tack min kära!

Ulla Wolter
Ulla Wolter
6 år sedan

Lycka till, Frida! Min röst får du!👍❤️😀

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ulla Wolter
6 år sedan

Tack Ulla! Det glädjer mig verkligen!

Ulla Wolter
Ulla Wolter
6 år sedan

Lycka till, Frida! Min röst får du!❤️👍😀

mickandialog
6 år sedan

Om det är någon som är kompetent att axla den rollen så är det du. Med tanke på att du försvarat kvinnor i rätten, samt ditt ordförandeskap, samt att du är en sann ideolog, samt, samt samt, hihih.
Om inte nu, så lär det ju komma.
Nu har jag inte röstat på liberalerna. Men tack vare dig så är jag beredd att ändra mig. Jag är inom alliansen.
Kramis

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  mickandialog
6 år sedan

Detta var en verkligen fin kommentar! Tack så otroligt mycket för dina fina ord! Jag blir väldigt glad och stolt över att du känner att du kanske vill rösta på liberalerna i valet. Då känner jag att jag gjort skillnad. Kram!

Linda
6 år sedan

Vad roligt och spännande stort lycka till
Kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
6 år sedan

Stort tack fina fina Linda!

Maria
Maria
6 år sedan

Hur tänker du kring att Birgitta Ohlsson drar tillbaka sin kandidatur. Männen i L som uttalat sig är nöjda.
Hur går står det till med feminismen inom L?
Hälsningar
Maria

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Maria
6 år sedan

Jag tänker att det är synd att hon lämnar politiken för hon är väldigt kompetent. Men jag har i mina styrelser röstat för Jan och inte henne. Jag förstår att man vill lämna politiken när man utmanat en kandidat och sedan märkt att man inte hade det stöd man trodde. Det är väldigt många män som har stöttat Birgitta, och många kvinnor som stöttat Jan (och vice versa såklart). Jag upplever att vi är det enda genuint feministiska parti. Kram på dig maria. <3

39
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x