En mangel = 1 miljon vuxenpoäng?

mangel-1
Jag har köpt mig en mangel. Japp, you heard me! En mangel! Stor och ståtlig står den i tvättstugan och skvallrar om att här bor en redig kvinna. Ett rejält fruntimmer! Jag har manglat allt just nu. Körde ett megarace för någon dag sedan och jag njöt. Handdukar, servetter, örongott (obs de utan knapp eller dragkedja) tvättlappar och diskhanddukar, alla blev de manglade och ligger nu i ordnade högar. Varje sak är platt, stram, mjuk av mangel och doftande av tvättmedel. Rejält fruntimmer ska ni veta. Samtidigt som jag manglade tittade jag på uppdrag granskning och kan ha sagt högt till mig själv ”vart är vägen på väg”. Japp, en mangel ger en miljon vuxenpoäng och i min 30-åriga kropp bor en riktig tant.

Nu ska jag bara få David att känna samma passion inför strykjärnet som jag känner inför mangeln. För att stryka, bevaremigväl så himla trist det är. Avundas min mor som älskar det. Och AVUNDAS mina föräldrars vänner som varje morgon stryker dagens outfit! Alltså hela outfiten. Allt! Båda två gör detta!!! Who are these people!?

Som ni förstår så njuter jag fortfarande något oerhört av vår tvättstuga. Kommer nog njuta i några år tror jag. En egen tvättmaskin som inte delas med sjuttioelva andra hyresgäster. Nu är det kaos där inne. Tvättkorgen är just nu detsamma som golvet men på sikt ska det bli så organiserat där inne så ni inte ens kan ana! Åh denna njutning alltså! Mangel, har du ingen? You’re missing out girlfriend!
mangel-2

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

24 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Susan
6 år sedan

Åh en mangel har stått på min önskelista länge. Har bara inte riktigt plats för en… Men det finns inte mycket som slår att krypa ner i en säng med nytvättade och nymanglade sängkläder. Ett bra köp!

Man ska vara stolt över sin inre tant! Jag tror att jag föddes som tant…
🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Susan
6 år sedan

jag ÄLSKAR min inre tant! <3 bered en plats för mangeln! Det är livet, jag svär!

Eva
Eva
6 år sedan

nej den där avstår jag inget jag saknar men visst blir det fint när man manglar 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Eva
6 år sedan

haha ok, tur är väl att smaken är som baken! <3

Maxarna
6 år sedan

Känner igen det där!! Jag kände enorm lycka när jag fick min mangel.. Hur klarar man sig utan?? 😂👌

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Maxarna
6 år sedan

livets guldkant! Vem visste att det var en mangel! =)

S
S
6 år sedan

Haha åh älskar mangel, önskar vi hade plats för det 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  S
6 år sedan

make room woman!!!

Emilia
6 år sedan

Hehe, jag vet inte ens vad en mangel är… ;D

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Emilia
6 år sedan

oj oj oj kära du, det är essential to know!! =) En mangel är två stenrullar som rullar mot varandra och pressar lakan, handdukar etc slätt och mjukt.

Christer Holm
6 år sedan

En mangel är bra 🙂
svar: Jo tycker själv det är redigt praktiskt med led-lampor. Man kan gör mycket med dem 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Christer Holm
6 år sedan

så kär i min mangel! <3

Christine's Stories
6 år sedan

Haha skrattade högt åt detta inlägg! Min mamma manglar alla lakan och handdukar. Fattar inte hur hon orkar! Men fint och slätt är det i alla fall, till skillnad från de skrynkliga dylika i mitt linneskåp 😉

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Christine's Stories
6 år sedan

jag vurmar min inre tant när jag manglar, det är for sure! Go din mamma säger jag!

Åsa
Åsa
6 år sedan

Inget jag saknar i mitt liv precis – kräver dock strukna kläder – lägger mina huslighetstimmar vid brädan framför tvn eller med en bok i örat.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Åsa
6 år sedan

åh jag önskade jag var bättre på att stryka. Stryker verkligen ingenting.

Irene
6 år sedan

Klart man kan leva utan mangel – men jag är så glad att ha en i huset, och jag hade en när vi hade villa också. Jag älskar känslan av att bädda om med rena, manglade lakan. Plus att jag älskar att duka med hårdmanglade, monogramförsedda linneservietter när det är fest. Så Grattis till mangeln, Frida! (sen behöver man ju inte gå till såna excesser som min man som provade att mangla kalsonger och strumpor. Han gjorde inte om det, så jag tror inte att det ökade på vardagslyxkänslan diret).

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

ja, vi kan nog vara helt eniga i att en mangel är lyx deluxe!

Anette
Anette
6 år sedan

Älskar manglat!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
6 år sedan

så jävla nice det är!

Asa
Asa
6 år sedan

Älskar ocksa manglat, fast vi inte har nagon. Glömmer dock aldrig (blir fortfarande generad da jag tänker pa det) när jag var Au-pair i Schweiz för sisadär hundra ar sedan. Fick i uppdrag att mangla och mánglade glatt alla jeans….. Gick sadär med dragkedjorna, men jag fick stanna kvar där ända. Ska nog ta en Diskussion med maken om vi inte behöver en mangel trots allt!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Asa
6 år sedan

Haha åh kära Åsa, jag skrattade så när jag läste detta. Alltså gulle du för hundra år sedan! Det måste känts för jäkligt där och då, men ja, det är ju inte så lätt att veta. Och ja, du behöver en mangel!

LoHe
6 år sedan

Asså, MANGEL! Fick farmors gamla från typ 60-talet och den funkar perfekt, särskilt när jag fick upp en såndär lakansträckare (?) på väggen och sedan fick in snitsen att vika lakan/långa dukar så att det bara är att mata in dem i mangeln sedan.

För några veckor sedan gjorde jag ett ryck och flyttade linneskåpet ett steg till vänster, från skåpet med bara hyllor till skåpet med hyllor och lådor! Passade på att rensa ut alla dukar med fläckar som inte går bort och sådant som inte passar (det går till Erikshjälpen eller Hemtex textilåtervinning, beroende på skick). Allt som är kvar i skåpet är nymanglat och snyggt ihopvikt. NJUTNINGEN!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  LoHe
6 år sedan

men ahhhh vilken underbar kommentar! tårna krullar sig på mig när jag läser det! <3 <3 <3

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x