Hur kan man visa sig själv mer kärlek?

visa sig själv mer kärlek
Vi älskar våra barn, partners och familjemedlemmar. Vissa älskar sitt hem och sitt arbete. Andra älskar sin bil, sin inredning eller sitt sommarställe. Men trots all denna kärlek verkar det vara otroligt svårt för oss att älska oss själva. Man borde vara sin egen bästa vän, men i verkligheten är många sin egen värsta fiende.

Allt man säger till själv skulle man ge en stor high five om en kompis berättade om det. Man gick till gymmet, man köpte ett nytt klädesplagg, men hade hemmamys, ja precis vad som helst. Good for you hade vi högt deklarerat. Men när det är en själv som gör något då klankar man istället ner. Man hade hemmakväll, ja då är man en lat jäkel. Man gick till gymmet? Till vilken nytta man var ändå sämst på hela stället. Man köpte ett nytt klädesplagg. Nej det är rent för jäkligt för man fick köpa en storlek som man inte alls kan acceptera att man faktiskt är. Är du din egen värsta fiende?

Människor som inte kan visa sig själv kärlek kan på köpet få många väldigt dåliga sidor. Missunnsam. Svartsjuk. Avundsjuk. Skitsnackande. Självhatande. Negativ. Listan kan göras väldigt lång. Om man visar sig själv kärlek så gör man sig själv en stor tjänst. Kanske den största tjänst man kan göra i livet. Men man gör faktiskt också omgivningen en stor tjänst.

Jag tycker om att visa mig själv kärlek. Säga snälla ord till mig själv, trösta mig och torka mina tårar. Krama mig själv och kunna vara min bästa vän. Jag är min egen cheerleaderklack. När jag ska göra något läskigt ser jag 25 minifridor i kort kjol och pompoms vifta och backa mig. Men innan man kommer dit så visar man sig själv kärlek genom att göra det till andra. För så länge man har de negativa bieffekterna, som missunnsamheten och avundsjukan, så förpestar man sitt inre så att självkärleken inte får någon plats att växa.

Jag tror att om man kan känna genuin lycka för någon annan då kan man göra det till sig själv också. Sen skadar det inte att varje kväll innan man somnar lista minst tre bra saker man gjort under dagen.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra Leone
5 år sedan

Fenomenalt! Speciellt det sista att påminna sig om hur mycket bra en gör.

Pia Widlund
5 år sedan

Ja, vi borde vara mycket mer snälla mot varandra!

Vicky
5 år sedan

omg detta är såååå sant. tack för påminnelsen!! är så himla elak mot mig själv fortfarande alltför ofta.

blondina
5 år sedan

Gud vad du är vacker 😀 Bra skrivet. Kram sv; Ja man ska inte bygga relationer med energitjuvar som ständigt påminner en om ens förflutna dömmer en, spec när de inte vet ett piss eller ens känner en. Det är bara att be de fara och flyga och bygga en relation med sig sj och folk som verkligen lyssnar, tror på en och förstår en 😀 Kram

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x