Liberala kvinnors julavslutning

lk julavslutning 1
I onsdags hade Liberala kvinnor julavslutning och vi hade en AMAZING talare hos oss. Linn från organisationen FreeZone kom och föreläste om hedersförtryck om det arbete de gör för att förebygga, stärka utsatta ungdomar och hjälpa dem i en svår livssituation. Det här är en fråga som ligger mig varmt om hjärtat och jag tycker att det är en av de största jämställdhetsutmaningarna just nu att motverka hedersförtryck. Ungdomar som inte får bestämma sina egna livsval lever ju fångade. Att inte få älska, drömma, utvecklas, bli sin egen person är ju absolut förödande. Och det handlar inte om att vara emot en viss religion eller viss kultur, de handlar om att vara för mänskliga rättigheter. Alla barn och ungdomar ska få samma rätt till skola, fritid, vänskap och kärlek. Man ska få bestämma sin egen partner och styra sin egen sexualitet. Ingen ska få skära i flickors underliv, påtvinga dem klädsel eller hålla dem från det offentliga rummet. Och ingen pojke ska på grund av sin roll som broder tvingas in i en roll som både offer och förövare, då han måste agera systerns övervakare.

Det var en jättefin julavslutning. Nyfikna, intelligenta och engagerade medlemmar som verkligen lyfte våra samtal och diskussioner. Det är en stor del av varför politik är så roligt. Att samtal verkligen för något framåt. Förslag presenteras, ideér blommar upp och planer för framtiden börjar så smått att gro.

lk julavslutning 2
Jag vet att det är SÅ skruttiga bilder men hey ho, vad ska man göra när det är svart ute och enbart lysrör inne. Jag hade på mig min nya juliga kjol och den är cirka en miljon gånger vackrare än vad bilden avslöjar. Lysrör gör icke min kjol rättvisa. Den finns här i mycket bättre bild. Och med 30% rabatt! Wood woop!

Äntligen fredag! Jag ska fortsätta jobba med bloggen idag och sen hålla helg. På lördag smiter jag och David iväg på dagen för att äta julbord på Grand Hotel i Lund och jag längtar! Denna julen ska verkligen handla om att maxa egentid, tid med David, tid som familj och egentid med Estrid. Det känns som att man konstant ligger back. Det är väl det här typiska mamma-samvetet. Inte klokt att till och med jag kan påverkas av bullmamma/hemmafru idealet.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x