När jag gjorde skillnad, på riktigt

Hej min fina vänner!
Jag har inte haft möjlighet att titta in hos er på någon dag för jag är SÅ förkyld. Sekunden Estrid har blivit nattas har jag själv krupit ner huttrande i sängen. I vanliga fall så brukar jag sjukanmäla från jobbet vid tillfällen som dessa, men på sistone har jag haft så mycket som inte har kunnat skjutas upp. Så jag fick prioritera min nattsömn. Men nu till något roligare!
göra skillnad-1

Som en fritidspolitiker kan det ibland kännas som att det man gör inte spelar roll. Det är ändå i Stockholm det händer. Man går på sina möten, säger vad man tycker, framför åsikter, men sen då? Sen är det bara tystnad. Framförallt kan jag känna såhär eftersom Liberalerna är i opposition i Malmö. Möjligheten att driva sin politik då är ju ytterst begränsad. Det är ju inte som att sossarna någonsin håller med oss.

I våras började Liberalerna med arbetsgrupper som jag brukade gå på.  En av grupperna handlade om trygghet och som liberal feminist blev det naturligt för mig att föra fram aspekter på hur man kan göra kvinnors trygghet bättre. Jag och Amanda, som är vice ordförande i Liberala kvinnor Skåne, satte oss ned en kväll och formulerade våra tankar. Vi la fram tankarna i arbetsgruppen och Liberalerna tog fasta vid förslagen. I vår skuggbudget till 2017 infördes några av våra förslag. Vi vill införa ett samarbete med Kastrup och Sturup för att det där ska finnas information riktat till den som är på väg att föras ut ur landet för att mot sin vilja giftas bort. Ett annat förslag var att det i varje trappuppgång, på kommunala såväl som privata flerfamiljsbostäder, ska finnas information med journummer till kvinnojourer.

I onsdags påbörjades budgetdebatterna i Malmö kommunfullmäktige. Och vet ni, en politisk majoritet accepterade vårt förslag och nu ska samarbeten med hyresvärdar påbörjas. ALLTSÅ H E R R E G U D!! Jag har varit med och gjort en konkret skillnad! Detta känns overkligt men samtidigt mycket taggande. Nu vill jag bara röra runt, förändra och förbättra hur mycket mer som helst. Det är en liten sak måhända, nummer i ett trapphus, men jag tror det kan vara otroligt viktigt. Eller rättare sagt, jag vet att det är viktigt. Information är nyckeln för att kunna förändra en livssituation. Många våldsutsatta vet inte vart de kan vända sig och jag hoppas att denna information blir en påminnelse för både våldsutsatta och våldsverkare om de konsekvenser som finns när man utsätter någon för våld. A small step for Malmö but a huge leap for Frida.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Att vara någons fru
7 år sedan

GRRRRRYMT!!!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Att vara någons fru
7 år sedan

well thank you darling!

Anette
Anette
7 år sedan

Det är massor av små förändringar vi behöver. Förändringar genomförs och formar samhället snabbare och långsiktigare med små steg.
(Historiker i mig skriver detta)
Kramis och krya.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
7 år sedan

åh vad fint skrivet. Det är nog sant som du säger att det är i de små förändringar det sker eftersom de är enklare att hålla fast vid.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x