4 böcker du måste läsa för att verkligen få känna

4 böcker du måste läsa
Känner ni hur julen börjar närma sig och det betyder julledighet. Och julledighet betyder tid för en god bok! Jag tipsar ju ofta om böcker med små recensioner (du hittar min bokkategori här). Häromdagen läste jag ett inlägg om böcker man måste ha läst och började då fundera på vilka som var mina wow-böcker. Inte nödvändigtvis mina absoluta favoritböcker, men böcker som har känts av länge. Som jag bär med mig hela tiden. Dessa fyra böcker måste du någon gång i livet läsa.

Lena Andersson – egenmäktigt förfarande
Denna bok har jag skrivit en recension av här. Det är en sådan fantastisk bok och min kärlek till Lena Andersson vet numera inga gränser. En genial bok på alla sätt och vis.

Virginia Woolf – a room of one’s own
Även denna bok har jag recenserat i bloggen (här). En feministiskt kultbok. En go-to-bok för feministen med andra ord. Med ett sirligt och oerhört begåvat språk kan Woolf säga så otroligt mycket om samtiden och kvinnor och mäns olika villkor fast att boken är så väldigt tunn. Det är en bok lika delar fantastisk som nedslående att läsa, för frågan som stannar kvar hos mig är hur mycket som egentligen förändrats sedan boken skrevs. En skolgång lika för pojkar och flickar är fortfarande inte en verklighet på många delar i världen. Tittar vi i Sverige ser vi en problematik även här då pojkars skolresultat fortsätter sjunka och det är en oroväckande utveckling. Boken är SÅ viktig. LÄS!

Tim O´Brien – the things they carried
Den här boken läste jag på gymnasiet och den drabbade mig då precis som nu. En serie korta sammanlänkade berättelser som handlar om amerikanska soldater som strider i Vietnamkriget. Författaren själv stred i kriget och det är en stark skildring av de här männens känslor och upplevelser. Allting handlar om vad de här männen bär med sig, längtan, saker och drömmer. The things they carried. En av världens absolut bästa böcker!

Alexander Solsjenitsyn – En dag i Ivan Denisovitjs liv
Även denna läste jag på gymnasiet och jag ÄLSKADE den. En bok som handlar om en enda dag. Den handlar om en dag i Ivan Denisovitjs liv när han lever fångad i ett arbetsläger, i ett Gulag. Den är så speciell och väcker många tankar kring fångenskap, antidemokratiska metoder och frågan kring rimligheten i extremt långa fängelsestraff. En bok du bara måste läsa.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anette
Anette
7 år sedan

Själv gillar jag Gulagarkipelagen, även om den tar typ ett år att läsa.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
7 år sedan

har jag aldrig hört talas om, men den hamnar vips på min läslista! tack för tipset!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x