Boktips: Veronica bestämmer sig för att dö av Paulo Coelho

veronica bestämmer sig för att dö
Här kommer jag med en riktigt fint boktips, Veronika bestämmer sig för att dö av Paulo Coelho (här). Den här boken fick jag av min före detta granne Charlotte. Och tur var väl det för med den här bedrövligt tråkiga framsidan hade jag aldrig köpt boken på egen hand. Den ser så hiskeligt tråkig och oinspirerande ut. MEN innehållet! Innehållet var fantastiskt! Jag tyckte så otroligt mycket om den här boken. Och det har varit ett nöje att läsa den.

Den handlar om Veronica som försöker ta sitt eget liv men hon misslyckas. Dessvärre får hon i sviterna av självmordsförsöket en skada som gör att hon inom kort kommer att dö. Hon placeras på ett mentalsjukhus, inte alls olikt det mentalsjukhus som författaren själv placerades i av sin familj. Och det är först där, i väntan på döden, som hon på riktigt börjar leva. För första gången lever hon, älskar, spelar, skriker, bråkar och sörjer. När jag läste boken blev jag själv så otroligt tacksam över mitt liv och allt vad det innehåller.

Boken är även en kritisk kommentar till hur psykiskt sjuka behandlades och behandlas. Hur de sinnessvaga buntas ihop med de deprimerade som buntas ihop med de psykotiska. Men också hur passiviserade människor blir när de är på en institution där någon annan gör allt för dem. Hur inspärrandet på sikt kan leda till att människor skapar en ny värld på institutionen och därmed aldrig mer vill bli en del av samhället.

Det här var en bok som gav eftertanke och definitivt mersmak på att läsa mer från författaren.

Det var dagens boktips det!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x