Boktips: Aftonland av Therese Bohman

aftonland therese bohman
Jag älskar Therese Bohman! Av en ren slump köpte jag en bok av henne, den andra kvinnan, och fullkomligen älskade den! När jag såg att hon kommit ut med en ny bok, aftonland, köpte jag den direkt!

Bohmans huvudrollskaraktär är i denna bok en uttråkad professor i konstvetenskap. Hon har lämnat sin man och fördriver tiden med konst, pasta och en man då och då. En dag kommer en student i på hennes kontor och hon ska handleda honom. Han är snygg, självsäker och totalt oseriös. Allt för oseriös ska det visa sig. För även om detta handlar till viss del om en relation är det allt det andra jag gillar så med Bohmans böcker. Kvinnorna är verkliga och inte så himla stereotypa. De är lite osmakliga, trubbiga och inte alltid särskilt sympatiska. Men de är smarta, vassa och starka. Huvudrollsinnehavaren i Aftonland är inget undantag. Hon faller för sin student vilket irriterar ihjäl mig och hon söker bekräftelse i att män ska vilja ligga med henne. Samtidigt är hon så jäkla cool som är professor, supersmart och en person med mycket integritet. Hon är verklig med andra ord!

Denna bok var också intressant ur ett konstperspektiv. Jag som knappt vet något alls om konst tyckte det var spännande att få sjunka ner i världen hos konstsamlare, konstvetare och kulturmänniskor. Åh, vad vore väl en bal på slottet liksom när man läser om hur speciellt inbjudna gäster går på fina sittningar på något museums jubileum. Där ljusen tindrar och klänningarna frasar. Så fascinerande det är med människor som ser konst och kan konst. Som kan bakgrundsberättelsen, vilken teknik som användes och hur konstnären själv såg på sitt verk. Det är sånt som jag hade velat kunna.

Jag vill verkligen varmt rekommendera den här boken! Den var hur bra som helst! Du hittar den här.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x