Mat

Recept på Fridas soulfoodiga buddhabowl

recept buddhabowl-2
Häromdagen testade jag ett recept på buddhabowl. Ett väldigt zen-namn på en vegetarisk/vegansk skål av bara sånt som är gott och bra för både kropp och själ. Efter veckor av Aladdinaskar, lussebullar, skinka och kött, och med vårt nyårsmål om mer vegetarisk kost i minnet, testade jag då detta. Och vad ska jag säga, SÅ gott. Och så enkelt. Inte en hit hos Estrid, förutom kikärtorna som hon glatt åt.

Du gör såhär:
– koka quinoa enligt förpackningen.
– rosta kikärtor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, strö över lite olivolja, salt, peppar och spiskummin. Rosta på 175 grader tills de fått färg och blivit mjuka.
– Mixa en sås på en röd paprika, lite olivolja, salt och peppar.
– Lägg upp allt på en tallrik, addera en halv avokado och lite bladspenat, toppa med såsen och sesamfrön.
– KLART!

Enligt mitt tycke var smaken lite mesig och nästa gång ska jag ha vitlök i såsen och lite syra i den. Och ännu mer krydda i quinoan och på kikärtorna. Buddhabowl, I love it! Lite som smoothiebowl. Man mixar och slänger på allt gott man har hemma. På Pinterest finns det massor med inspirerande bilder på den ena mer fantastiska rätten än den andra.
recept buddhabowl-1
Idag ska jag iväg till tingsrätten på förmiddagen. Sen tar jag mig nog en finlunch på stan innan jag återvänder hem. Jag ska jobba hemifrån imorgon och det ska bli riktigt skönt. Jag har mycket att göra på advokatbyrån och ibland är det nice att sitta hemma och kunna riva av arbete utan att störas av telefonsamtal prick hela tiden. Sen är det ju väldigt skönt att skriva långa inlagor i mjukisbyxor i soffan än i stram klänning på kontoret. Efter lunch kommer ett inlägg om vad jag är mest stolt över under 2016 och du kan redan nu börja fila på vad du är stolt över, för det är jag väldigt nyfiken på att få höra.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x