Alla har det utom precis just du

fredagskrönika-1
Imorgon börjar höstterminen på allvar. Folk går tillbaka till jobbet, semestern är över, de sociala medierna blir åter aktiva och bloggarna uppdaterar flitigt. Inredningstidningar fyller vår lokala mataffär och med stora rubriker får vi läsa om det senaste. Höstmodet fyller butikerna, folk går åter till gymmet, instagram uppdateras med brödbak, långkok och flärdfulla frukostar. Alla gör det utom du. Alla har det perfekt utom du. Alla är perfekta utom du.

Jag följer inredningsbloggare som är magnifika på just inredning. Modebloggar där de klär sig dyrt, trendigt och snyggt. Jag har en syster som tränar flitigt och vänner med massa pengar. Jag har bekanta som kör fina bilar och kompisar som bor i dyra hus. Vissa har garderoben full med designerväskor och andra kan klä sina barn i Mini rodini topp till tå. Om man benar ut detta så ser man att ingen av dessa personer gör allt eller har allt detta samtidigt. Men i dagens tid där vi ideligen pumpas fulla med bilder, instagram, bloggar, poddar, tidningar och tv blir det som en enda gröt i huvudet där hjärnan tycks tro att alla gör allt samtidigt och har allt samtidigt. Det skapas en bild av att alla tränar, klär sig dyrt, bor fint, inreder på topp, klär sina barn i design och äter flärdfullt prick hela tiden. Alla utom en själv. Det fina i kråksången är att man kan tala sin hjärna tillrätta. Resonera lite med den. Förklara att den som tränar ofta inte hinner vara bullmamma och att den som älskar inredning antagligen lägger sina pengar på just det och inte alls på Mini rodini. Och de som alltid reser kanske bor billigt eller väljer att lägga sina pengar på resor och inte på lyxiga restaurangbesök. För vad det handlar om i grund och botten är att lära sig se två saker. För det första ska man se allt det man har och inte allt det man inte har. För det andra måste man välja och inse att valen har konsekvenser. En person med normalinkomst (ja, vad det nu är) kan inte resa långt, köpa designermöbler, uppdatera garderoben veckovis och klä sina barn i design samtidigt. Man får välja.

Det man ser på nätet är inte sanningen. Det är bara det fina som visas upp. Inte tjafset som blev så dumt eller det hiskeligt stökiga köket. Man får inte se kompisen med den fina bilen när hennes binda har läckt och jeansen har blivit fläckiga. Folk visar hellre upp det flärdfulla än det vardagliga och inget ont i det. Det kan vara härlig inspiration, men man blir galen av jämförelse om man inte inser att det är just uppvisning det handlar om. Det är onödigt att jämföra sig med det man ser på internet för hur ska man någonsin kunna mäta sig med ett flöde utan stopp? Hur ska en människas hem kunna mäta sig med summan av 4.000 inredningsreportage? Hur ska en vanlig människa med veckohandling, smutstvätt och mormorstrosor kunna jämföra sig med en supermodells instragramkonto? Svaret är enkelt, det är omöjligt. Just därför får det vara ett slut på att jämföra sig med det man ser på internet. Se vad du har istället för det du inte har. Du kommer känna dig så oerhört rik helt plötslig. Jag lovar!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
7 år sedan

Hej
Vet du att du träffar så mitt i prick här med detta inlägget, man jämför så mycket med hur andra har det och inte jag.
Det slår mig ibland att när man ser all fin dyr inredning som folk visar upp så brukar jag tänka hur har de råd eller har de en massa skulder för att ha det så fint. Sen alla som har sina fina designer kläder, väskor, skor och smycken mm jag äger en MK väska med tillhörande plånbok den är jag super glad över att jag köpte men jag har inte råd att köpa massa designer väskor m m och man kan inte låna pengar till sådant heller känns ju inget bra, men tro mig jag är så glad över att jag äger just denna väska och jag har verkligen tänkt till innan jag köpte den.
Jag älskar Odd Molly, men det är dyra kläder så sådana plagg passar jag på att köpa på rea, för annars skulle jag inte köpa dem.
Men som sagt man får prioritera i livet och alla prioriterar olika.
Men som du säger man ska vara glad för det man har
Jag har min fina sambo, jag bor i ett hus, jag har ett fast jobb, min sambo har ett fast jobb och vi har barn och alla dessa saker är faktiskt inte så självklart att alla har, en del hittar aldrig den de vill leva hela livet med, många är arbetslösa och alla kan inte få barn och att ha tak över huvudet är inte alla som kan ha heller så nog ska man allt vara glad för
det man har. Men det är så lätt att se sig blind på det man inte har.
Kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
7 år sedan

Vilket härligt resonemang! Det glädjes mig att du kan se alla det du har, tänk vad mycket du har! så rik du är! Stor kram på dig!

Åsa
Åsa
7 år sedan

Ja du Frida där slog du verkligen huvudet på spiken!
Visst är det lätt att glömma att man ska vara tacksam för det man har och inte alltid se det man INTE har!
Det är väl ibland baksidan med alla nya medier och att vi alltid är uppdaterade vad det gäller allt och alla.
Och, att bara få visar sina inte så mondäna sidor!
Ha en bra kväll!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Åsa
7 år sedan

<3 <3 <3

Paulina Gunnardo
7 år sedan

Verkligen värt att påminna sig om! Ofta.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Paulina Gunnardo
7 år sedan

Men eller hur! det är så lätt att fastna i jämförelseträsket men det gör en verkligen inte lyckligare. bara mycket olycklig!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x