Veckonytt #136

Vilken dag det varit idag. Jag hade en rättegång och det var på håret att jag kom dit. ”Bombmannen” på Malmö central gjorde att jag fastnade mitt i avspärrningar och långa köer. Usch, så obehagligt det var. Jag har aldrig sett så många poliser, och så beväpnade, och jag kände mig väldigt sårbar. Jag tänkte så hemskt det måste ha varit för dem som var på centralen och hur förfärligt det hade varit om jag stod där med Estrid. Ibland är världen så hård.

En hård värld fick Estrid och hennes förskolekompisar smaka på när jag berättade om WHO:s nya riktlinjer för barn. Bort med skärm och in med 180 minuter fysisk aktivitet om dagen. Som om det inte var svårt redan att va förälder! =) Barnen är officiellt traumatiserade av denna nyhet.

Drömklänning! Vem vill möta midsommar i denna?

Studier visar att en relation kan förbättras om man har gemensamma tv-serier att titta på. Det vettefan. As I type tittar David på fotboll och jag på the real housewives och jag känner mig alldeles megamycket tillfredsställd och nöjd.

Happy pride! HM släpper pridekollektion och jag är tudelad. Jag älskar att ett så stort företag är inkluderande MEN när det bara är i pridetider klingar det lite falskt. Då blir det som att suga pengar på precis vad som helst. Men å andra sidan igen, det är väl alltid positivt när HBTQ-personer får ta plats. Vad tycker du?

Åh jag får Elsa Billgren/sommar på Gotland/en svensk lilla huset på prärien känsla av denna klänning. Den är SÅ fin!

Om du får ångest av träning, precis så som jag fick, kan jag tipsa om att flytta fokus. Att träning aldrig ska handla om viktnedgång utan om helt andra saker. Den här artikeln var ju glädjande. Träning kan föryngra huden med 10 år. Woop woop!

Hur många klänningar kan jag tipsa om? Retorisk fråga såklart. Svaret är hur många som helst. Carin Wester-perfektion för Åhléns. Måste ha denna! På stranden med bruna lädersandaler och stråväska, eller på festen med färgglada klackar och långa bruna ben. Love it!

<a href="https://www.femina.se/ebba-von-sydow-en-krasch-kan-bli-livets-viktigaste-laxa/" target="_blank" rel="noreferrer noopener" aria-label="Ebba är så klok. Hon pratar så fint om kroppen, själslivet och om att ta hand om sig själv. Ebba är så klok. Hon pratar så fint om kroppen, själslivet och om att ta hand om sig själv. <3

Modellen Halima Aden blir den första kvinnan att bära hijab och burkini på omslaget till sports illustrated. Jag vet inte riktigt vad jag ska tänka om detta. Burkini och slöja är för mig ett uttryck för kvinnoförtryck och det är inte alls positivt att en så stor tidning som sports illustraste normaliserar dessa plagg. Samtidigt är sports illustrated en tidning som är kända för sexiga badklädesbilder. Burkinins syfte, att täcka och avsexualisera, går helt emot vad Sports illustrated vill sälja. Då kan jag å andra sidan se hur Halima Aden själv får välja hur och när hon vill vara sexig. Oavsett så önskar jag att ingen kvinna kände sig tvungen att bära burkini.

Inget veckonytt utan lite trädgårdsporr! Vackraste gaffel jag sett iallafall!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x