En tuff tid är äntligen över

Jag har skrivit lite då och då om att vi har haft en kämpig tid och den är nu över. Det är inte alls så dramatiskt som det låter men inte heller något jag i nuläget kan skriva mer om. Men idag tog det iallafall slut och hela familjen tog en glädjens suck! Nu kommer vi ha massa tillsammans tid. Jag ser fram emot att slippa fullt ansvar för hus, trädgård och barn och bara få egentid att njuta i trädgården.

Varje morgon går jag ut i trädgården och tittar vad som hänt under natten. Ett vått gräs skvallrar om nattligt regn vilket gör mig glad. Direkt efter jobbet går jag ut igen för att se vad som hänt under dagen. Nästan alltid får jag en liten överraskning. Luktärterna har verkligen skjutit i höjden. Bara sedan denna bild tog har vissa plantor växt om bambupinnen som står för stadgan. I morse överraskades jag av en utslagen ros och mina allra första dahliaknopp har sakteligen börjat öppna sig.

Pionen har blommat över för denna gången men det gör inget. Det är det fina med trädgård att det hela tiden finns nya glädjeämnen. Dock har jag bestämt mig för att införskaffa massa fler pionbuskar nästa år.

Syrenen har även den blommat över för denna gång. Men förra året fick vi en andra blomning så kanske det blir så även i år. Nu är bersån inte längre täckt av syren utan ramas in av denna buske med små rosa blommor. Ingen aning om vad det är men den är magisk!

Av mina sista pioner gjorde jag en egen trädgårdsbukett. Jag la till vad jag tror är akleja och stäppsalvia?

Jag la till en riddarsporre som jag odlat upp från ett litet frö och som jag känner mig MYCKET stolt över.

Idag har vi haft kalas för Paula. Hon fyllde år när vi var i Grekland och nu hade vi tårtkalas med storfamiljen. Himla mysigt. Jag droppade lite tidigare än David och Estrid för jag mår lite kymigt. Jag hoppas det bara var en kort släng av någon förskolebacill för jag har en fullspäckad vecka framför mig. Flera rättegångar, flera polisförhör, vaxning (ja det är faktiskt på min to do list), fota ett samarbete med en ny bloggpartner och njuta av födelsedagsfest för Leslie. Som sagt, en proppfull men mycket rolig vecka framför mig.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Lena
Lena
5 år sedan

Härligt med familjetid. Din trädgård ser ut till att trivas.

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x