Estrids stora dag idag

Estrid börjar förskolan-1
Idag börjar denna tjusiga unga dam för föris, alltså förskola. När hon föddes var hon ett litet knyte jag inte alls förstod mig på och nu är hon en stor tjej, mamma upp i dagen. Hon är en riktig människa, med en personlighet, med åsikter och med en vilja. En stark vilja bör tilläggas. Stundtals en aning krävande, men allt oftare så oerhört charmig att hjärtat smälter ner till en liten pöl. Och rolig är hon! Hon får mig att skratta högt flera gånger varje dag. Hon är en riktig liten teaterapa den här unga damen.
Estrid börjar förskolan-2
Ett litet busfrö. Det bästa hon vet är skokartongen med blingblinget. Allt ska sättas på och sen går hon runt och rasslar med alla sina juveler. Allt ska på, vartenda armband och vartenda halsband och sen struttar hon omkring som en näpen östermalmsdam.
Estrid börjar förskolan-3
Nu börjar hon föris och jag vet massa nya saker. Hon älskar mjölk, alltså älskar. Hon kan dricka mer mjölk än vad man tror kan få plats. Och äggröra, hon äter mer äggröra än en karl. Hon är inte kräsen men det måste ändå trugas lite innan hon börjar äta. Men sen slinker det mesta ner. Hon tittar på Dora upptäckaren och går nu runt och säger karta. Och så skriker hon ”komma” när någon går ifrån. Ingen får lämna flocken. När vi tittar på OS sitter hon spänt i soffan och ropar oj oj när de springer snabbt och hoppar högt. Estrid gillar inte att bli smutsig om händerna och äter helst med sked eller gaffel och så tycker hon om att plocka undan. Saker och ting ska liksom ligga på sin plats.
Estrid börjar förskolan-4
Estrids hår växer bara toppen och inget på sidorna så hon har någon form av tysk syntfrisyr med massa krulliga lockar där bak. Hon gillar INTE att borsta tänderna men är hemskt förtjust i att åka på cykeln och följa med oss till affären. Hon har kommit på ett eget bus som är att hon drar upp min tröja och pruttar mig på magen med sin mun. Sen skrattar hon och David tills de trillar bak. Ja, hela hon är rolig. Hon gör roliga miner och älskar när vi har gäster och hon får va i centrum. Hon tycker om att pussas men vill inte bli fasthållen för det finns för mycket spring i benen.
Estrid börjar förskolan-5
Det är roligt, läskigt, spännande och nytt att hela denna lilla person ska gå på förskola om dagarna. Ha ett liv som vi inte är med i. Vilka av hennes egenskaper kommer stanna och vilka kommer förändras? Vår lilla tös som nu är så stor. Ja, jag vet att alla sa att tiden skulle gå så fort så fort, och jag får erkänna mig besegrad. De hade rätt! Estrid som kan peka på bollen och fönstret, bilen och hunden, telefonen och katten. Estrid som är så otålig att vi alltid bara hinner läsa två sidor i en bok innan hon vill byta till nästa. Estrid som är alldeles alldeles perfekt. Som en utsökt liten pralin. En pralin som rasslar av alla sina juveler.
Estrid börjar förskolan-6 Estrid börjar förskolan-7
Estrids ljuvliga klänning är från By heritage och den fick jag med mig från mitt senaste besök på House of Palladium! Vilka barngrejor de har där! Men, det blir ingen klänning på dagens besök på föris. Då blir det mjuka, slitstarka kläder som tål både fläckar, bus och grus.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anette
Anette
7 år sedan

Tips! Se till att första ryggan har smala axelband. Med breda glider den av

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
7 år sedan

det har vi! En fjällräven i miniformat! sååå gullig! <3 tack för bra tips!

Anette
Anette
Reply to  Frida G Svensson
7 år sedan

Bästa ryggan!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
7 år sedan

indeed yes!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x