Vår påskafton

påsk2
Vi hade en jättefin påskafton, faktiskt riktigt riktigt härlig. Det var som sagt vi, mina föräldrar, Fredrik och Paula och oma och opa. Påskafton började med äggjakt för minsann hade påskharen kommit till oss också!
påsk
Estrid har ett spel på sin iPad där man kan klä på små djurungar och hon pimpar dem alltid med ett par hjärtformade solglasögon. Så det var ju extra festligt att påskharen gav henne prick exakt ett par sådana solglasögon. Hon har nu burit dem non-stop i 48 timmar. Det är tredje världskriget här hemma när vi tvingar henne att ta av dem vid sängdags och vid matbordet. So young and already a diva!
påskafton-5
Vi åt påskaftonsfrukost och det blev ett riktigt festligt recept från tidningen Buffé. Pocherade päron, turkisk yoghurt, kanel och honung. Som en dessert! Helt magiskt god frukost. Vi gjorde oss i ordning, dukade fint på bordet, valde påskoutfit, och inväntade våra gäster. Vi körde knytis så alla tog med sig lite till matbordet.
påskafton-6
Alla fick en alkoholfri fördrink med pressad grapefrukt, ingefära och honung, som toppades med alkoholfritt mousserande vin. Sen satte vi oss till bords.
påskafton-7
Jag hade på mig mina nya gula topp som kändes väldigt påskaktig och vårig.
påsk3
Estrid var genomljuvlig i en klassisk dirndl från Tyskland. Jag och min syster hade också dirndl när vi var flickor och det är så otroligt gulligt så jag ville bara pussa Estrid en miljon gånger. Hon hjälpte till i köket och hade koll på gästerna.
påskafton-10
Vi åt och pratade. Jag kan ha zoomat ut när männen började prata fotboll, Zlatan och matcher hitan och ditan. Snark vad sport ointresserat mig. Jag kollar förvisso mästarnas mästare varje söndag men det är för att det är så fint att gråta till deras medaljbragder. Efter maten körde vi dansstopp. Det kan va ett av livets finaste minnen. Fyra generationer shufflade och dansade till Ingrosso, Renaida och skakade rumpa till cuba libre. Who knew att Omas hips don’t lie!?
påskafton-11
Mamma delade ut sina ägg och jag fick en fantastisk tröja från Filippa K.
påskafton-12
Av syrran fick jag en äggkartong…
påskafton-13
…med chokladägg i. Underbara va?
påskafton-14
Vi åt tårta och drack kaffe innan jag skjutsade hem två trötta och färdigshufflade pensionärer. Nog för att jag gillar sötsaker men denna påsk har varit overload. Jag vill leva på sallad i månader nu. Inte en godisbit ska komma över vår tröskel de närmsta månaderna. Det är som blodet i kroppen blivit till sirap. Estrid behöver också erbjudas en något mer mångsidig kost än påskäggsgodis och prinskorvar! Mathavre, quinoa, avokado, here I come! (jaja ignorera att jag äter påskäggschoklad när jag skriver detta).

Igår hade vi en fin påskdag med vänner på brunch. Väldigt bra idé att bjuda på brunch dagen efter påskafton så att vi kunde duka fram alla rester och komplettera med lite bröd, frukt och pannkakor. Så vips hade vi en lyxbrunch. Vi somnade på soffan tidigt och idag ska vi åka hem till svärisarna för lite annandagspåskmys. Och imorgon fyller Estrid tre år. HERREGUD! Vad har tiden tagit vägen?

Hade du en bra påsk? Vad gjorde du?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
6 år sedan

Åh vilken mysig påskafton ni har haft, vi firade med sambons syster och hennes barn och deras barn. Vi var inte typiskt påskiga för vi målade bara ägg sen var det ingen mat som var traditionellt påsk för vi valde att bara grill på kvällen. Men det räckte bra för mig.
Idag så ska jag jobba ett kvällspass och mitt påsklov för denna gången är slut. Men det har varit underbart att få 3 dagar ledigt.
Ha en fin dag
Kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
6 år sedan

Det lät som en bra och lowkey påsk! Precis som det ska vara så man får njuta av lugnet också. Du jobbar ju kvällar, vad jobbar du med? Är du sjuksköterska? Kram!

Linda W
Linda W
6 år sedan

Så snygg topp du har! Varifrån kommer den? Behöver lite färginspo känner jag 😉

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda W
6 år sedan
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x