11 – systerskap

systerskap-1

Med risk för att bli en papegoja men systrar, vad hade man gjort utan dem? Jag älskar systerskapet som finns mellan oss kvinnor. Hur vi instinktivt kan känna av varandras mående. På många sätt är den traditionella mansrollen vinnaren i vårt ännu inte jämlika samhälle men striden om vänskapen tror jag vi kvinnor traditionellt sett vinner. Jag läste någonstans att var femte man inte anser sig ha någon nära vän och att studier har visat att män som går igenom en skilsmässa och samtidigt går på regelbunden massage påverkas så positivt av den kroppsliga beröringen att de inte är lik benägna att kasta sig in i ett nytt förhållande. Så oerhört sorgliga fakta. För utan en nära vän eller fysisk närhet från en annan människa är man oändligt ensam. Därför älskar jag systerskapet. Hur vi är fysiska med varandra med kramar, tröstande händer på en axel och en vänskaplig arm runt ens midja. Mellan kvinnor är skratt och tårar alltid tillåtna och det är tillåtet att tala om alla känslor. The good, the bad and the ugly.

Det är en ynnest att få ha en så självklart ventil där roliga, sorgliga, pinsamma och snåriga tankar får utbytas. Jag har ju redan berättat om hur glad jag är för mina vänner som jag delar mina föräldralediga dagar med, men även innan barn var systerskapet så otroligt viktigt för mig. Dessvärre var jag under många år riktigt usel på att hitta rätt vänner. Vissa träffar alltid fel män och jag träffade alltid fel vänner. Eller ”vänner” kanske jag ska säga. Människor som bara fanns där när det var festligt och roligt, eller som inte accepterade mig för den jag är eller som vände mig ryggen i svåra tider. De människorna är jag allergiska mot idag och jag kan stolt säga att de kvinnor som finns i mitt liv idag är fenomenala. Ibland bäst, ibland sura och ibland tråkiga, precis som jag. Och jag skulle inte vilja ha dem på något annat sätt. För de bär mig, och jag kan enbart hoppas att de inser det. Att de verkligen bär mig. systerskap-2 systerskap-3 systerskap-4

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
sanaz
sanaz
8 år sedan

Fint skrivet. Himla roligt att läsa din blogg 🙂 du gör så mycket roligt och inspirerande! Hejja hejja.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  sanaz
8 år sedan

Tack min vän! Jag är så glad över att du läser min och lämnar en kommentar ibland. Det gör det hela så mycket roligare. Vad brukar du göra for fun? Vad är dina instressen? Kram på dig gumman!

Caroline
Caroline
8 år sedan

Du skriver alltid så himla fint om dina vänner och nära och kära 😊
Idag åt vi i stan och sen gick vi en runda. Det är så mysigt med all julbelysning! Det e första gången på länge som jag har sån julkänsla!
Hoppas du med har en bra helg 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Caroline
8 år sedan

Tack! jag tror det är viktigt att välja rätt och när man sen gjort det verkligen uppskatta dem. Och låta dem få veta att man uppskattar dem.
Vad mysigt med runda på stan. Imorgon har David Estrid för jag ska vara iväg både på dagen och på kvällen. Kanske jag får tid att smita inom någon affär och glo lite på vad som kommit in. Vad önskar du dig i julklapp? =) Kram på dig

Caroline
Caroline
Reply to  Frida G Svensson
8 år sedan

Jag tycker också det är viktigt att visa uppskattning.
Jag har också haft en del vänner genom åren, men inte många av dom har jag kvar, man växer väl ifrån varann och så träffar man ibland energitjuvar 😒
Min bästis har jag känt i 20 år. Henne e jag glad för!
Jag tycker det är svårare att träffa nya vänner som vuxen men när jag väl träffar nån har jag lätt att tycka om.
Vi har faktiskt slutat köpa julklappar och jag tycker det e såå skönt! Jag & Andreas brukar köpa nåt ihop som vi vill ha eller behöver. Jag skulle nog önska mig något fint porslin, ett par fina koppar eller en kanna från Rörstrand som jag tycker om.
Önskar du dig något speciellt?

Jag hoppas att du får en riktigt bra och mysig dag! Kanske får jag läsa om den sen 😉

Kram kram

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x