2,5 år och 100 års erfarenhet

estrid 2,5-1
Denna gulliga lilla person är idag två och ett halvt år. Det är otroligt att det redan gått 2,5 år sedan hon kom till oss samtidigt som det känns som att vi alltid haft henne. Att få barn är verkligen en vattendelare av livet innan och efter. Och på många sätt är livet mycket slitigare nu efter barn. Oj vad jag ibland är trött, irriterad, nedstänkt, skrikig, gråtig, uppgiven, och sa jag trött? Men å andra sidan så känns det som att mitt liv nu är komplett, att jag fått meningen med mitt liv. Jag har alltid drömt om att vara mamma, att uppfostra, omhulda, utveckla och älska. På vissa sätt blev jag den mamman jag drömde om och på andra sätt inte. Jag är världsbäst på att överraska, laga favoritmat, göra livet speciellt och läsa och mysa vid läggning. Men jag är usel på att leka, vara på lekplatsen och komma ut och göra grejor. David är bättre på att komma iväg till simhallen, springa på lekplatsen och busa här hemma.

Det känns som jag fått 100 år av erfarenheter. Jag har förändrats som person sen jag blev mamma och jag har på dessa 2,5 år förändrats mycket som mamma. Jag har också fått öva mig och utvecklas i den rollen. Det som är tydligast under dessa år är att jag blivit bättre på att sänka kraven och tänka att det räcker med good enough. Jag försöker mota bort dåligt samvete och unna mig själv att tänka att jag faktiskt är en bra  mamma. Det finns så många kvinnor som alltid går runt med dåligt samvete och det är sådant slöseri med människokraft. Jag tänker att mitt barn är tryggt och glad och det borde vara kvittot på att jag gjort rätt för just henne.

Det är så tydligt nu att den personligheten Estrid har idag hade hon sekunden hon kom ut från mig. Denna lilla, men ändå så stora person har kraft, empati, humor och bestämdhet. Hon får mig att skratta högt rätt ut ofta ofta, och hon får mig att bita ihop mina käkar och andas i fyrkant vid andra tillfällen. Ibland vill jag bara brista ut i gråt för kärleken till henne gör ont i mig. Jag kan ibland få hjärtsnörp av hur himla stolt jag är över henne. Och när jag sätter mig ner här, och verkligen tänker efter, så är det så självklart. Vad gör väl tvåårstrots när man samtidigt har ett barn som säger förlåt när hon gjort fel. När hon säger att hon älskar mig, kallar mig för lilla mamma och torkar mina tårar om jag är ledsen. Vad gör väl denna envishet när vi samtidigt har denna lilla människa som får oss att skratta så vi kiknar. Skulle jag byta någon av hennes sida mot någon annan? Nej, självklart inte. För hon är den perfekta pusselbiten i vår familj. Vår lilla Estrid Viola.
estrid 2,5-2

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

23 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
LoHe
6 år sedan

Så jädra gullig! Och 2,5 år och framåt blir det så mycket lättare (tyckte vi i alla fall). De blir så stora mellan då och tre år!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  LoHe
6 år sedan

tack! och jag hoppas du har rätt! =)

Susanna
6 år sedan

Så fint skrevet! Helt enig med deg at det bare er bortkastet energi å gå rundt med dårlig samvittighet. Tenker også at det er fint for barna når foreldrene kan være seg selv og skape rom for å også inkludere egne interesser når man er sammen med dem, ikke bare legge opp alt etter barnas ønsker. Esksempel går jeg helst ikke på Leos lekland men tar heller med barna mine på konsthallen eller kafe. Vel nok om det, ha en fin tirsdag!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Susanna
6 år sedan

till syvende och sist så gör man ju sitt bästa. Och mer än så kan man inte göra.

Julia
Julia
6 år sedan

Hittade din blogg av en tillfällighet efter att ha lyssnat på vattnet går. Så himla intressant, dels att höra om din upplevelse på ystad bb, födde också där och att du också har en liten Estrid. Var bara tvungen att säga hej.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Julia
6 år sedan

men wow vad roligt och vad glad jag blir att du tog dig tiden attkommentera! Och hur crazy att du också födde i Ystad, med en dotter med samma namn som min tös. Stay in touch. Himla skoj att du hittade hit!

Lotta
Lotta
6 år sedan

Så fina ord om Estrid. Våra barn, det finaste vi har.. Visst är det så; Ingen annan än det egna barnet kan göra en så irriterad och vansinnig ibland och även få en att tappa sitt tålamod totalt (Vår dotter fyller tre i december) Men kärleken för henne är så mäktig och kan inte jämföras med någon annan känsla jag känt i hela mitt liv.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lotta
6 år sedan

Men exakt så är det! Och för att inte tala om kärleken man känner när man tittar på det rofyllda sovande ansiktet! =)

Lev Livet Lett Lokki
6 år sedan

Jeg synes du har en så vakker tilnærming til hvordan du så mykt viser frem Estrid. Alltid så varmt og fint – det er så rørende å lese! Så hurra for din vidunderlige 2,5 åring! Og hurra for hennes flotte og kloke mamma <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lev Livet Lett Lokki
6 år sedan

vilken fin kommentar! tack! jag blir väldigt glad, stolt och rörd över dina ord. Du är en underbar människa!

Paulina Gunnardo
6 år sedan

Å, jag häller med! 100 år av erfarenhet – verkligen! Tanken på att jag levt ett liv utan barn är nästan otänkbart.. visserligen fyllde jag alltid mina dagar till max då med, fast med jobb och förtroendeuppdrag, men det var ju en helt annan sak.Jisses! Jag är sååå mycket lyckligare nu! Den där djupa kärleken man känner till sitt barn går inte att jämföra med något annat.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Paulina Gunnardo
6 år sedan

haha ja det är ofta jag tänker ” vad gjorde jag egentligen med all min tid innan jag fick barn” =)

Sara
6 år sedan

Åh vilket fint inlägg. Förstår att det är en otrolig resa för dig som mamma. Jag tycker det är en spännande och läskig tanke att det kanske kommer ske en annan en dag. Men så roligt att få läsa från ditt huvud och dina känslor kring det. Ni har en fin liten tös! Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara
6 år sedan

om det kommer, så kommer det bli finemang! <3

Jennifer Olsso
6 år sedan

Känner verkligen igen mig i din text. Så fint skrivet 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Jennifer Olsso
6 år sedan

tack fina du! <3

Mickandialog
6 år sedan

Så skönt.
Hur är det m dig. Hoppas allt är väl.
Kramisen

Mickandialog
Reply to  Mickandialog
6 år sedan

Så söt ska det stå. Autokorrektion. Gr

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Mickandialog
6 år sedan

tack! det är bra nu! Behövde komma ikapp min kropp och mitt huvud lite! =)

Emilia
6 år sedan

åhh så söt!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Emilia
6 år sedan

tack! <3

Ulrika
6 år sedan

Nog händer det mycket när man blir förälder, så många starka och tuffa upplevelser på kort tid. tycker det är en så vacker och skör process och samtidigt så himla fysiskt vardaglig, väldigt speciellt

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ulrika
6 år sedan

vilken underbar och spot on beskrivning. Exakt så är det!

23
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x