Vi kan fortfarande njuta av vintern

Julen är över och nyår är alldeles precis framför oss. Nu är det många som uppgivet säger att nu får gärna våren komma. Nej nej nej, helt fel. Än finns tid att fortfarande njuta av vintern. Här i Sverige är den en stor del av året och då bara måste man hitta sätt att njuta av den. Annars går man runt i månader och deppar, och det mina vänner, känns ju väldigt onödigt. Det finns så mycket härligt att njuta av under julen.
vinter1
SNÖ! Åh vi i Skåne vi har ingen snö och jag längtar! Jag vill ju åka pulka med Estrid, dra henne i en kälke, göra snögubbe och akta oss för gul snö. Och jag längtar efter det ljud som uppstår i ett snötäckt landskap. Det blir liksom ett dovt och mjukt ljud. Och så knarrar det så härligt när man går. För att inte tala om det fina ljus som blir när stjärnor, måne och gatlampor reflekteras mot detta vita landskapet.
vinter2
Varma drycker! Nu är verkligen tiden att gå crazy på varm choklad, chaite och chailatte, kryddiga drycker i alla varianter går verkligen hem hos mig i vintertid.
vinter3
Mer snö! Ja men ni skåningar vet ju hur vi suktar. Och ni andra, så lyckligt lottade! Jag längtar efter en krispig vinterpromenad där snön ligger tät och solen lyser. Det är en av de vackraste dagar som finns!
vinter4
Mjukiskläder som är sköna om kroppen och värmer. Mjuka raggsockar och en silkesmjuk tjocktröja. Nu är tiden att liksom gå i ide i sina kläder och det passar verkligen en hemmakatt som jag. Nu vill jag ogärna göra saker utan mest bara vara hemma och skrota runt i sånt som är mjukt och skönt.
vinter5
På vintern är sängen liksom familjens nav. Sover, hänger, läser böcker och kollar film. Bädda med extra kuddar och mjuka plädar, tänd ljus och bara njut. Och ni som har en öppen brasa, jäkla lyxapor är ni, och jag är grön av avund! Och ni som har det i ert sovrum, fy för er. Jag orkar inte ens tänka på hur lyxigt ni har det! Och ni som har en mysig stuga uppe i Norrland som luktar trä och gran och där ljudet av en sprakande brasa alltid låter, ni är de värsta av de alla. Vår vänskap kan enbart räddas om ni bjuder in mig i denna härlighet! Nu är tiden att läsa tidningar och böcker, lyssna på mjuk musik och låta hela kroppen slappna av. Vintern är ändå njutningens tid tycker jag.
vinter6
Alla dessa ljus! Jag blir som varm i magen när jag får sitta i ett rum som lyses upp av guldgula varma färger från alla dessa ljus som står överallt. Divine är vad det är! Absolutely divine!
vinter7
Nu är det ju så att detta ljuva liv jag målar upp i detta inlägg naggas något i kanten när man har små barn. Då ska det underhållas och stå och frysas på en lekpark. Det är uttråkade tvååringar som varken orkar läsa igenom en hel bok eller är intresserad av tv. Men att bygga en koja, det tänker jag är en perfekt vinterlek även för oss som sliter med småttingar. Tänk så mysigt att få göra en koja som bäddas in av alla mjuka plädar och kuddar som finns där hemma. Här sätter bara kreativiteten stopp för vad man kan pynta med.

(klicka på bilderna för källa)

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Ulla wolter
Ulla wolter
7 år sedan

Där håller jag inte alls med dig, Frida! För mig kan inte våren komma snabbt nog! Att se små gröna blad pressa sig upp i ljuset och blomma i underbara färger, det längtar jag efter. Och då behöver man inte bylsa på sig så mycket kläder heller. Tänk bara, första utomhusfikan i en läig hörna i min pyttlilla trädgård, solen som värmer och man kan börja leva igen. Dessa mörka vintermånader skulle jag helst sova bort i ett ide och vakna i slutet av mars av varma solstrålar. Men vilken tur att vi alla är olika för annars skulle alla idén bli överfulla.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ulla wolter
7 år sedan

Självklart är våren ljuvlig, jag menar bara att om man går en hel vinter och bara längtar efter våren är det så många månader man bara jäktar förbi. Man halverar på något sätt livet.

Sandra
Sandra
7 år sedan

Hahaha, tänkte det innan jag kom till sista punkten, att det skär sig lite mot småbarnslivet. Men vi får njuta de korta stunderna som faktiskt ges. Jag lekte barnet trött i lekparken och sen sov han i två timmar och jag kunde njuta av både chai och bulle 🙂 Kram till dig och god fortsättning!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sandra
7 år sedan

vilken supermamma! lekparken är döden för mig. Gud vad jag tycker det är tråkigt! Du är så bra! God fortsättning kära du!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x