Vad jag lärt mig om mig själv under mitt första år som förälder

fyra generationer-1
1. Jag är jättestark.
Tänk, om man får lov att ha ett inlägg där man pratar om sig själv, vilket år jag haft och ändå har jag lyckats ta mig igenom det. Jag är stark som kunde söka hjälp. Jag är också stark som har kunnat gå vidare utan att känna bitterhet. Och jag är stark som trots detta mörker kunnat utveckla den enorma kärlek jag känner för Estrid.

2. Good enough räcker
Att bli förälder botade mitt kontrollbehov där jag fick akut panik om saker och ting inte blev perfekta. Jag har landat i att good enough verkligen är good enough.

3. Min magkänsla leder mig rätt
Många gånger hamnade jag i stunder när BVC ville att jag skulle göra på ett visst sätt, som jag inte ville. Eller när mödravårdpsykologen ville att jag skulle gå i fortsatt terapi men jag kände att det inte behövdes. Och när jag verkligen kände att Estrid var trött, fast andra sa att hon var hungrig. Min magkänsla ledde mig rätt i varenda situation. Hädanefter kommer jag aldrig misstro min magkänsla, för den leder mig rätt.

4. Jag påverkas starkt av sömnbrist
Sömnbristen påverkade mig mycket mer än den påverkade David. Han blev mest bara trött. Men jag blev deppig, ledsen, grät och fick ångestkänslor. När jag insåg det började jag sova middag med Estrid och det förbättrade situationen avsevärt. Nu försöker jag vara noga med sömnen, så gott det går bör tilläggas, just för att jag insett hur det påverkar mig.

5. Jag är benägen till dåligt samvete
Ja, det här visste jag visserligen även innan barn men oj vad man känner av det starkare nu. Nu, när Estrid är här, händer allt det jag drömt om. Jag är inne i politiken och har mycket att göra och jag älskar det. Bloggen bara växer och växer och den tar massa tid men jag älskar det likvält. Det hade ju varit klart bättre om allt detta hände innan jag fick barn. Nu är det lätt att få dåligt samvete över att snabbt bloggar ett inlägg fast att Estrid påkallar min uppmärksamhet. Eller över att jag ligger och messar när jag ska natta Estrid. För att inte prata om all tid jag är borta och jag känner att mina intressen får ta mycket större plats än Davids. Mammasamvetet och partnersamvetet kan skava rejält faktiskt.

6. Jag är tjejen med riktiga vänner
Det här har jag bloggat om massor av gånger förut, men jag hade under hela mitt liv aldrig riktigt bra vänner. Mer stab in the back vänner, skitsnackvänner och oseriösa och opålitliga vänner. Nu är jag tjejen med riktiga vänner. Som stöttar mig. Älskar mig. Uppskattar mig och vill ha MIG som DERAS vän. Det är en riktigt härlig insikt.
fyra generationer-2

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x