Dålig natt? Mina bästa tips!

Oj oj oj, vi småbarnsföräldrar vet ju verkligen allt om en dålig natt. Det handlar inte bara om att man är lite trött dagen efter, man kan ju bli hur deppig som helst. En dålig natt kan påverka ens mående bra mycket mer än jag någonsin hade kunnat föreställa mig. Men lugn, det finns hopp! Här kommer mina bästa tips för att överleva dagen efter en dålig natt.
duscha-1

1. Duscha eller tvätta ansiktet.
Det bästa är att duscha, men om tid inte finns så börja dagen med att borsta tänderna och tvätta av ansiktet. Vattnet kommer spola bort John Blund ur ögonen och göra trötta smidiga ögon mindre trötta.
frukost-1

2. Ät frukost!
Börja dagen med att få i dig något att äta. Det gör en stor skillnad. Om du bara kan få i dig en snabb skål yoghurt så häll iallafall på lite granola/müsli eller några nötter och lite honung. En tom mage gör inte under för humöret.
kaffe-1

3. Gör en kopp kaffe och titta på Nyhetsmorgon
Jag blir ofta jättedeppig av sömnbrist och bebisbubblan kan kännas övermäktig. På väldigt trötta morgnar gillar jag att göra en (två eller tre ibland) kopp kaffe och sätta mig på golvet. Medan Estrid leker dricker jag en kopp kaffe och tittar på Nyhetsmorgon eller SVT Gomorron. Att få nyheter och lyssna på vuxna som pratar gör att programmet känns meningsfullt. Det känns som ett band till den riktiga världen på något sätt.
promenad-1

4. Frisk luft.
När jag var som tröttast och deppigast och min förlossningsdepression var jättejobbig försökte jag alltid komma ut på en promenad. Frisk luft gjorde alltid att man blev lite piggare. Så försök ta en promenad. Till affären, en runda i parken eller om du behöver extra motivation, för att köpa en lyxlatte.
sova-1

5. Sov med bebisen.
När jag är som allra tröttast sover jag med Estrid. Men ni vet ju hur det är, när bebisen äntligen sover vill man ju passa på att göra sina egna grejor. Så när tröttheten gör mig deppig, då sover jag med Estrid, men när frukost, dusch, kaffe och prommis tagit bort det värsta väljer jag att göra något för mig när hon sover. Det ger också energi. Men är du slut slut slut, då är det sova middag med bebisen som gäller.
avboka-1

6. Avboka avboka avboka!
Om natten varit bedrövlig är det ok att avboka inplanerade aktiviteter. Man behöver inte va så jäkla duktig och göra en miljon saker. Efter en jobbig natt är det såååå skönt att bara skrota hemma i mjukis, med radion på och ligga på golvet när bebisen leker.
david-1

7. När den andra föräldern kommer hem…
När din partner kommer hem ska du få va lite extra ego när natten varit hemsk. En tidig kväll med en god bok, eller en lite spatimme i badrummet eller så tar han den nästkommande natten och du sover på soffan. Det är så viktigt att ta igen en riktig katastrofnatt.

Vad är dina bästa tips? Ni är ju många småbarnsföräldrar som läser denna blogg så tipsa varandra vet jag!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x