En lekhörna med stor innebörd

lekhörna-1

Estrid har ju inget eget rum, utan i vårt extrarum är Davids kontor. Kanske att Estrid i framtiden får flytta in där men just nu sover hon i vårt sovrum och hennes leksaker har flyttat in i vardagsrummet. Man försöker ju hålla fint eftersom vardagsrummet är ett rum för alla, men HERREGUD vad det ser ut ibland när varenda liten pryl är nedriven. Än så länge har Estrid inte jättemycket leksaker utan det får gott och väl plats på hyllplanen. På ett hyllplan är alla hennes böcker och en liten låda men leksaker i.lekhörna-2 lekhörna-3
I en stor metallkorg ligger alla hennes mjukisdjur och i en vit mjukislåda med öron på finns de andra leksakerna. Det roligaste är ju att dra ut alla leksakerna, vilket är gjort på tre minuter, och sen vill hon bli underhållen. Hennes lekhörna har fått många känslor nu för tiden. Det ena är det positiva. Hur roligt det är att se henne utvecklas. Från att knappt titta på en leksak till att förstå vad som ska vara i, över eller under. Men det negativa är tristessen. Nu har jag lekt alla lekar sjuttioelva gånger och även om jag försöker aktivera oss mycket blir det mycket tid att slå ihjäl. Det är lätt att titta med ett öga på tv:n eller surfa på mobilen, vilket ju såklart alla päron gör, men jag känner iallafall ändå dåligt samvete för det. Efter ett samtal med David insåg jag att jag inte längre tycker det är lika härligt och mysigt att vara föräldraledig. Jag är trött på kletet, gnetet, fotriktiga skor och att släpa vagn, skätväska och gud vet allt. Jag längtar efter lite lugn och ro, samtal med vuxna och finare kläder. Därför ringde jag igår min chef och hux flux var det bestämt. Jag går tillbaka till jobbet en månad tidigare än bestämt. Så den 4 april börjar jag jobba igen. Då på 60% för att vara mammaledig två dagar i veckan. På dessa sätt kan David vara föräldraledig 3 dagar i veckan men ändå hålla igång sitt företag någorlunda.lekhörna-4
Jag känner mig glad och lite ledsen. Glad och förväntansfull att få återgå till mig själv. Lite ledsen för att tiden gått så snabbt och kanske att jag också är lite rädd för hur det ska kännas att inte vara med Estrid hela dagarna. Därför känns det som en perfekt lösning att liksom glida in i det där jag får tre dagar i den flärdfulla vuxenvardagen och så två dagar i den mysiga bebisvärlden. Som grädde på moset kommer jag få flytta in i ett nytt kontor som är mer än dubbelt så stort som mitt gamla. Jag gogglar kontorsinredning och styling som en galning och har redan lovat mig själv att köpa nya tulpaner varje måndag. Uj uj uj livet alltså, det går så fort! Swisch och så var man tillbaka på jobbet.lekhörna-5

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Petra
8 år sedan

Vad härligt ändå att du.kan sätta ord på hur du känner och att du gör det du känner! Lycka till på jobbet

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Petra
8 år sedan

Tack! Var sak har din tid och nu känns det som att jobbets tid är kommen! =)

Jessica Meijer
8 år sedan

Det ska ju synas att man lekt säger min systerdotter 🙂 Det tycker jag är en underbar kommentar!
Hoppas du har en mysig kväll 🙂
Kram Jessica

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Jessica Meijer
8 år sedan

det var verkligen en fin kommentar! klok systerdotter! =) Vår kväll var mycket mysig, hoppas din också var det! kram!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x