En uppdatering om hur det är att ha en PT

snart helg-1
Igår var jag och tränade med min PT igen och väl hemma kom den här gulliga hem efter att ha blivit hämtad av mormor och fått middag där. Att träna med PT är verkligen toppen. Det är så skönt att koppla loss hjärnan och bara ta instruktioner. Hon bestämmer hur mycket och hur tungt jag ska göra något. Vissa tror kanske att det här med PT innebär att någon står och vrålar på en och tvingar en till sin gräns. Nej, tvärtom! Hon håller mig på exakt rätt nivå. hade jag tränar själv hade jag antagligen gjort för mycket, tagit ut mig för mycket och fortsatt hata träning för att det mest gör ont.

Min PT tävlar i crossfit så vi gör mycket crossfitövningar. Det passar mig perfekt. Mitt enda träningsmål är att träna två gånger i veckan i ett typ ett halv år. Och det andra målet är att klara bara pytte lite mer än gången innan. Igår var jag slut efter passet. Men inte på ett kräkfärdigt sätt utan ett skönt sätt. Trött men inte döende om du förstår hur jag menar. Jag var så stolt över mig själv. Jag kände mig så otroligt stark. Framförallt var jag stolt över att jag mentalt kommer en liten bit längre än gången innan. Förra veckan skulle vi göra burpees, men då vågade jag inte hoppa utan jag liksom gick upp och ner. Igår kände jag att nej, jag måste våga testa. Och det gick. Såklart! Det här sitter ju mer i mitt huvud än i verkligheten. För en vältränad människa är min utveckling ingenting. Det är fortfarande på basic nivå.

Men jag bryr mig inte ett skvatt. Jag jämför mig noll med någon annan. Det är enbart jag själv som är min måttstock. Och en liten liten förbättring från gången innan får mig att känna mig som en sånär superträningsmänniska. En sån som min hjärna försöker intala mig själv att jag aldrig varit, inte är och aldrig kommer att bli.

Det är fasligt dyrt med PT men jag ska försöka fortsätta gå ändå. Det är verkligen precis den lösningen jag behövde på mina träningsproblem.
snart helg-2

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Emma Engström
5 år sedan

Så roligt att höra en liten uppdatering, och det låter verkligen toppen! 😀 <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Emma Engström
5 år sedan

Det är den största lyxen jag någonsin haft! <3

Lena
Lena
5 år sedan

Låter härligt, bra med lagom push!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lena
5 år sedan

hon är verkligen grym!

S
S
5 år sedan

Låter så härligt 🙂 känner mig lite inspirerad! Kanske skall försöka få in ett PT-pass en gång i veckan till hösten 🙂 och just detta att lägga sig på en nivå där jag är bekväm, risken blir ju annars att jag inte vill och därför slutar

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  S
5 år sedan

jag tror det viktigaste är att vara helt ärlig mot sin PT. En bra PT kommer fatta och då lägga det på rätt nivå. Och om pengar finns ska du verkligen unna dig själv en PT. Den största lyxen jag någonsin haft.

Pia Widlund
5 år sedan

Det kan vara dyrt men fortsätter du själv efter den här perioden med den kunskap du skaffat dig så är det en investering för livet.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
5 år sedan

precis så är det. <3

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x