Veckonytt #127

veckonytt1
Jag behöver all pepp denna måndag som finns. Det var tungt att gå upp i morse och jag började tänka på att det är väldigt långt till pensionen. Haha, ja ni hör ju! Jag behöver anamma lite girlpower.

5 inspirerande kvinnor som gick sin egen väg! Jag tröttnar aldrig på att låta dessa kvinnors urkraft stärka mig.
veckonytt2
De första kvinnorna att ta plats i riksdagen är så betydelsefulla för mig. För när jag känner att saker är tunga tänker jag på hur det måste varit för kvinnor att ha ett helt samhälle emot sig. Och trots detta gick de upp på morgonen, tog på sig sin kjol och stegade in i männens värld och krävde sin plats. Magiskt.
veckonytt3
Jag träffar våldsutsatta kvinnor hela tiden i mitt arbete. Och jag är full av beundran inför den resa de gör tillbaka till livet. Den här kvinnan, Kristina Loveby, föreläser om sin resa tillbaka efter många år av utsatt för partnervåld. Hon har skrivit boken Kvinno­fridsmyten – när skyddsnäten brister ( som jag MÅSTE läsa) där hon berättar om hur våldet gick från en knuff till ett mordförsök. Hon driver Villa Loveby som är ett skyddat boende för kvinnor och barn och driver den ideella organisationen Nya vingar som arbetar för att förebygga våld i nära relationer. Här kan du läsa en fantastisk artikel om Kristina. 
veckonytt4
Från djup och allvar och annan själslig vård. Nämligen vackra ting. Mio släpper en kollektion med det vackra mönstret ”regnskog” av Joy Zandén. Som artonåring var hon en av de första eleverna på Beckmans reklam- och designskola i Stockholm. Här hittar du bilder på alla produkterna. Så vackra!
veckonytt6
Rättviseförmedlingen har gjort en boklista med barn- och ungdomslitteratur med ett inkluderande och nyfiket perspektiv. Jag skriver av listan och gör en mental noteringen att uppdatera Estrids bokhylla med dessa böcker. Du hittar hela listan här. 
veckonytt7
Min DRÖMVÄSKA just nu!
veckonytt8
Magiska linnebyxor från Carin Wester för Åhléns. Och tänk med en skir vit blus, eller med en kaxig tröja med leopardmönster, eller med en baddräkt under och panamahatt och sandaler på afterbeachen! Va-va-voom!
veckonytt9
En hudvårdsnyhet som väcker starka habegär hos mig. Elemis superfood berry boost mask låter väldigt spännande.
veckonytt10
Jag var ute hela dagen i vårsolen igår och fixade i trädgården. Förutom det uppenbara, att det var magiskt, så kände jag hur vårsolen tog rejält på min näsa. Och det är nu jag bara måste påminna om att du ska använda solskydd varje dag året runt men i vart fall absolut aldrig slarva nu under vår och sommar. Susanne Barnekow har gjort ett toppeninlägg om solen och hur man skyddar sig. 

Ha nu en riktigt fin dag!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Joanna Swica
5 år sedan

ÄLSKAR väskan!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Joanna Swica
5 år sedan

visst är den magisk!!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x