Utflykt till Mansgård krukoutlet

utflykt till mansgård-1
Vi hade en underbar lördag. Under dagen var David borta hela dagen men vi kan göra massor bara jag och Estrid. Hon tittade på tv och jag städade huset. Jag ångtvättade klinkergolvet och det är alltid lika njutningsfullt när det är klart. Sen var vi ute i trädgården och fixade. Estrid lekte med vatten och lite sånt och jag beskar våra klematis, fjärilsbusken och ett av de två äppelträden. Idag lyser solen och vi ska få en riktigt rolig utflykt. Vi ska till Mansgård krukoutlet. Alltså heaven! Jag sitter här och bläddrar igenom mina inspirationsbilder för trädgården så jag får en känsla för vad för slags krukor jag är sugen på.
gospel
Jag vill tipsa om två saker jag tittat på de senaste dagarna som lämnat mig med så mycket tankar, känslor och kraft. Det första är en dokumentärfilm om den ikoniska André Leon Talley. Den högreste svarta mannen som mot alla odds tog sig från den svarta södern hela vägen till modeelitens innersta kärna. Han är en av de största inom modevärlden och verkligen larger than life. Och jag älskar honom så. Men i dokumentären träder även mycket svärta fram. Han ägnade ett helt liv åt sin karriär och fick aldrig möjlighet att älska någon eller bli älskad. Han är uppenbart påverkad av den rasdiskriminering som han som barn mötte i den svarta södern och under den glamorösa ytan finns det ett djupt känsloliv. Det var en verkligt vacker dokumentär. Den går att se här.
r-kelly-surviving
Nästa dokumentär är raka motsatsen. Det finns inget vackert med den. Den är bara djupt smutsig och vidrig. Den omtalade dokumentären ”vi som överlevde R Kelly” lämnade mig med väldigt mycket känslor. I 20 år har det gått rykten om att han begår sexuella övergrepp och våldshandlingar mot tonåringar. Hur han lockar tonårstjejer med löften om musikkarriärer och sedan förgriper sig på dem istället. I denna dokumentär talar mängder av kvinnor ut om hur de blev hjärntvättade av honom. vi får möta föräldrar som i över tre år inte har fått träffa sina döttrar som lever isolerade och totalt hjärntvättade i R Kellys hus. Vi får se hur en mamma fritar sin dotter efter åratal av isolering. Det mest skrämmande i dokumentären är dock hur han han fått lov att fortsätta. Så länge man har tjänat pengar på hans enorma framgång har detta sopats under mattan. Det finns en bild av att om han gjort detta mot vita tjejer hade omvärlden reagerat. Men ingen bryr sig om unga svarta tjejer. Vi får också höra diskussionen om hur det svarta samhället är splittrat i frågan om R Kelly och vissa tar envist hans parti. Som mamma till en flicka, som en gång kommer bli en tonårsflicka med drömmar och ambitioner, var det viktigt för mig att se denna dokumentär. Alla avsnitten finns på SVT play. 

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x