Paulas babyshower.

Igår tassade förväntansfulla och väldigt hygieniska kvinnor in hos mig. Vi kramades inte, tog inte i hand och tvättade händerna. Anledningen till denna försiktighet var för att vi skulle överraska Paula, min lillasyster, med en babyshower. Hon föder nu i april och vi vill INTE att hon ska få corona. Paula själv trodde att hon skulle på släktkalas för Estrid. (Men det ska vi i verkligheten ha idag istället.)

Jag dukade blått och vårigt för att fira den lilla pojke som jag ska bli moster till. Jag dukade med mitt Rörstrandporslin och min servis från Villeroy & Boch. De blå blommorna plockade jag från trädgården och sen kompletterade jag med fransiga tulpaner och brudslöja från den lokala blomsterbutiken.

Vi började med ett litet quiz om Paula. Jag hittade dessa kort på Miniroom.se. Vinnaren blev vår mamma men hennes medverkan kan väl knappast gälla.

Av mig fick Paula den här boxen, en memory box från Ferm living. Det är ett alternativ till den vanliga ”min första bok”-boken som man kan fylla i. Istället innehåller den här boxen massa små påsar, askar och förtryckta kuvert där man kan lägga de första skorna, favoritnappen, de tappade tänderna, den första hårlocken och så vidare. SÅ himla fin! Alltså verkligen världens bästa babyshower-present! Den finns här, också hos Miniroom.se.

Det var så fint att träffa Paulas vänner. Vissa av dem har hon haft sen vi var små, andra sedan tonåren och så fick jag träffa två nya vänner från hennes mammagrupp. SÅ härliga kvinnor allihop!

Mamma och pappa var också med. <3 Vi körde knytis så alla tog med sig något att äta och sen åt vi lunch, våfflor och avslutade med kaka och kaffe. Vips hade tre timmar gått och alla fick skynda hem till äkta män och små barn. Vi är alla vuxna nu. En gång i tiden hastade vi iväg för en lördagkväll på stan. Nu ska vi hem till tecknad film, köpepizza och lördagsgodis. Det är fint tycker jag.

Nu ska jag fixa inför Estrids släktkalas. Hon fyller år på fredag, men vi ska fira henne med släkten idag. Det är lite bortfall för folk är sjuka eller undviker smitta så vi blir en liten skara idag. Men det gör inget. Estrid ska få prinsesstårta, paket och hennes bästis ska vara med på kalaset. Det kommer bli perfekt. Jag återanvänder duk och blommor från gårdagen och huset är redan städat. Det betyder att jag kommer hinna plantera, rensa murgröna och ta en promenad innan gästerna kommer. Och imorgon återgår jag till arbetet. Det känns faktiskt riktigt härligt. Har saknat mitt kontor, klienterna och farten på mitt jobb. Men å andra sidan har det varit så mysigt att vara hemma. Gå runt och fixa, fota, planera innehåll till mina sociala kanaler. jag har liksom haft en vecka där jag fått leva i den här drömmen jag har om att jobba heltid som influencer.

Men nog om detta. Nu står det tårtbottnar i köket som pockar på min uppmärksamhet.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Elin
Elin
4 år sedan

Jag älskar hur fokuserade vi är på paketen.. Hihi. Tack för en mysig och perfekt lördag <3

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Elin
4 år sedan

ni är de sötaste! tack för att du gjorde dagen så fin!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x