Recept på Earl grey-drömmar

drömmar-1
Earl grey är mitt favoritte och när jag hittade ett recept på drömmar med earlgreysmak var jag bara tvungen att testa och det blev såååå gott. Jag fick en kommentar om receptet och jag aim to please så här har ni receptet. Jag hittade det i tidningen BAKA och ändrade det lite efter vad jag hade hemma.
drömmar-2
EARL GREY DRÖMMAR (ca 48 st)
100 g smör
300 g socker (ca 3 dl)
5 g vaniljsocker (ca 1 tsk)
Innehållet från 6 tepåsar earl grey
90 g rapsolja (ca 1 dl)
5 g hjorthornssalt (ca 1 tsk)
240 g vetemjöl (ca 4 dl)

Sätt ugnen på 150 grader. Mixa ihop 1 dl av sockret med vanilj och innehållet från tepåsarna. Lägg blandningen tillsammans med rumsvarmt smör och resten av sockret, och vispa det vitt med elvisp. Tillsätt oljan och vispa. Blanda ihop mjöl och hjorthornssalt i en bunke och blanda ner det i degen. Rulla sedan degen i små kulor, placera på en bakplåtsklädd plåt och platta försiktigt ner kulorna. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 minuter. Kakorna ska inte få färg. Låt sedan kakorna svalna på plåten. 

Ät och njut!
drömmar-3

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anette
Anette
8 år sedan

mums! ditt bästa matbrödsrecept? trevlig helg

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
8 år sedan

åh nu fick jag ju en idé på bra blogginlägg. brödinlägg kommer upp ASAP! tack för inspirationen!

Hanna
Hanna
8 år sedan

Det var ju jag som frågade efter receptet så nu får jag ju se till att både tacka (TACK!) och så snart jag kan också baka kakorna. Bor i London så jag får väl genast googla vad hjortronsalt kan heta och var jag hittar det 🙂 Engelsmännen verkar inte vara så mycket för att baka själva så mjöl- och baktillbehörssortimentet i vanliga mataffärer är inte alltid det bästa!

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x