Estrids födelsedag bland fiskar och pirater

estrid födelsedag-1
Jag vaknade svintidigt på Estrids födelsedag av att Estrid satt spikrakt upp i sängen och grät ”ni skulle ju väcka mig med sång!!!!”. Turligt nog var David redan nere i köket och stökade så hon kunde sova lite räv och så kom vi in med frukost på sängen, sång och paket.
estrid födelsedag
Lilla tösen som nu är tre år! I can’t believe it! Igår tog vi ut en semesterdag så vi kunde fira henne hela dagen. Det var så himla bra idé. Jag tror vi ska göra det till en tradition och alltid ta semester på hennes födelsedag.
estrid födelsedag-4
Vi gick ner där jag gjort kalasigt i köket och så åt vi mer frukost där nere.
estrid födelsedag-5
Vi gjorde oss i ordning och hoppade in i bilen för vi hade planerat en mycket speciell utflykt.
estrid födelsedag-6
Nämligen den blå planeten i Köpenhamn. Tvek om Estrid var tillräckligt stor för att tycka det var lajbans. Det som var bäst var liksom en liten ubåt i trä där man kunde trycka på knappar. Hon ville vara där inne mest hela tiden. ”Men de ska ju mata uttrarna nu!!!!” sa jag i falsett och hon bara …???? och fortsatte leka i ubåten. Det var nog lite läskigt med massa djur och att många av utrymmena var lite mörka.
estrid födelsedag-8
Vi åt lunch i den blå planetens restaurang men det kan jag inte rekommendera. De har utrymmen för att äta medhavd mat och det skulle jag faktiskt föreslå att du gör om du åker dit. Det var inte alls kul att betala danska restaurangpengar för maten som verkligen var riktigt tråkig.
estrid födelsedag-7
Efter lunchen satt vi en liten stund och pratade om hur det var när Estrid var bebis och hur det var när hon bodde i min mage. <3 <3 <3 Alltså ge mig en ny bebis nu!!!
instagram-1
Jag sportade min nya väska. Hur snygg är inte denna marinblå pralin? Så stilren, chic och perfekt till min basgarderob! Du hittar den här.
essie f
Här sitter vi och chillar i en regnskog. Och jag har på mig röda sockboots. Alltså sååå bekvämt. Har velat ha det i evigheter men vädret har gjort det helt omöjligt för mig att använda dem. Men idag trotsade jag regnet och hade premiär. De är från asos (liknande här).
estrid födelsedag-11
Jag älskade den blå planeten. Väldigt allmänbildande även för vuxna. Efter vi tittat klart gick vi till shoppen där Estrid fick välja en födelsedagspresent och det blev en rosa liten ubergullig bläckfisk.
estrid födelsedag-12
När vi kom hem hade vi eftermiddagsfika med småkakor och prinsesstårta. Vi kollade på pyjamashjältarna och Ladybug & Cat Noir tills det var dags för dagens sista present (trodde vi, men mer om det sen).
essie
Estrid fick en sandlåda i form av en båt med tillhörande piratflagga. Wow vilken superhit det blev. Och sån himla bra grej att vi hade piratkläder i utklädningslådan. På kvällen överraskade Paula och Fredrik när de kom över med sång och paket. En fotboll och ett fotbollsmål till trädgården. ”Flickan måste ju ha lite fotboll i sitt liv” konstaterade Fredrik när han monterade mål för glatta livet. Och ja, preach, klart flickebarnet ska ha lite fotboll i sitt liv. Denna fina och viktiga dag avslutades med önskemiddag i form av pannkakor.

Jag har en rolig vecka framför mig. Onsdag och torsdag är jag i rätten i en lång flerdagarsförhandling. Torsdagkväll åker jag till Löddeköpinge för att föreläsa om integration och feminism. På fredag ska jag på ansiktsbehandling hos Excuviance och riva av en film. Och just det, veckans fredagsfilm har en mycket speciell gäst… På lördag ska vi ha släktkalas för Estrid och på söndag ska jag på utbildningsdag med Liberalerna. Inte konstigt att tiden flyger fram!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Pia Widlund
6 år sedan

Ahhh, va lika ni är, mor och dotter. Hoppas födelsedagen blir fin!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
6 år sedan

haha jag vet. Skrattade så åt att våra munnar gör exakt samma min! =)

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
6 år sedan

japp hon är mor upp i dagen. Särskilt när det kommer till hennes humör! =)

Caroline
Caroline
6 år sedan

Alltså så himla gulligt!!! 😂 sån besvikelse för henne att inte ni stod där och sjöng när hon bestämde sig för att vakna supertidigt 😝

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Caroline
6 år sedan

jag vet it broke my heart! Man minns ju själv hur det var när man var liten och gormade på mor och far ”jag är vaaaaaken!!! Det är min födelsedaaaaaaag” =)

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x