Vår midsommarafton

Som jag längtat efter att få visa bilder från vår midsommarafton. Vilken dag vi fick va? Vilket väder! Häng med!

Jag var midsommarljuv i krans från min florist botanica miss lilly. Jag skickade en bild till henne på min klänning och skrev ge mig ljuv pastell och som hon levererade!

Vid lunch cyklade vi ner till Skanörs centrum och mötte upp Paula, Fredrik och Harry. Och Cissi, Ebba och Felix. Vi åt picknick i solen och inväntade Gåsaloppet. Ett tu tre hörde vi en välbekant röst (min far såklart!) och deras midsommarcrew anslöt sig till oss. Här är gänget!

Mamma och Marie-Louise <3 Tänk vilken tur våra barn har som har så fina kvinnor i sina liv.

Ebba och Felix är alltså Fredriks systerbarn. Så rent tekniskt är vi inte släkt med dem. Men barnen tror att de är kusiner och det kan man ju faktiskt kalla dem ändå tycker jag. De leker toppenfint ihop.

Det här är min Estrid i ett nötskal. Aldrig stilla, alltid spring i benen och full av bubbligt skratt.

Sen började ”gåsaloppet”. Vad är då det? Jo, det är vuxna som springer på träplankor och fortast i mål vinner. Över byggsen ekar ”vänster, höger, vänster, höger” och den här traditionen har varit årlig hos oss sen innan jag föddes. Som barn hade vi ett eget lag. Sömngångarna. Vi gick i pyjamas! <3

Vissa tar tävlingen på djupt allvar. Andra satsar på tuklädnaden. Och vissa på berusningsgraden under loppet. Det är en ren folkfest och hela byggsen har samlats längs med gatan där loppet går av stapeln.

”Nu kommer ett nytt lag” rapporterade våra spejare!

A for effort!

Efter loppet gick vi till Stadsparken för att dansa på dansbanan och se när stången restes.

Här är hela min outfit. Väldigt Dr Quinn/Sound of music/lilla huset på prärien. I love!

Smockfullt med folk! Dagen innan hade några idioter vandaliserat dansbanan och tagit sönder den. Då hade den banan byggts upp under flera dagars tid. Så kvällen innan tog folk från byggden saken i egna händer och ideella krafter samlade in virke och mankraft. De såg till att det fanns en färdig dansbana till dagen efter. Sådana hjältar!

Sen kom hembygdsgillet i sina folkdräkter. Då blir man tyå gråtig känner jag. De har gjort sin uppvisning varje år sedan jag var ett barn.

alltså! <3 <3 <3

Sen dansade vi på dansbanan innan vi cyklade hem till Paula och Fredrik. Där lekte vi midsommarlekar, höll koll på barn som ömsom kivades och ömsom busade, grillade god middag och njöt av vädret. Kvällens avslutades med kortspel och mojitos innan vi cyklade hem i den svala midsommarkvällen. På alla sätt en väldigt bra och fin midsommar.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x