My happy place

english library-1
När jag känner mig nere, hängig eller orolig i själen har jag en riktig happy place. Bokhandeln. Alla funkar, men allra bäst är Akademibokhandeln i Lund. Den är enorm och jag går ibland dit efter jobb och strosar runt. Läser på baksidorna av böckerna och vankar av och an och blir lättare i stegen och tyngden i bröstet försvinner. Jag vet inte varför det är så men en bokhandel gör mig lycklig. I London besökte vi en gammal bokhandel med snirklig trappa, tunga och mörka bokhyllor som dignade av böckerna. Det kan ha varit en av de mest underbara platser jag någonsin besökt.

Jag skulle vilja ha typ varenda bok i hela världen. Jag har ett worddokument som innehåller så många titlar att jag undrar om det ens under en livstid går att läsa så många böcker. Och var ska de tillslut få plats undrar du. I mitt framtida bibliotek som jag ska ha. Ett rum fyllt från golv till tak med platsbyggda bokhyllor och sprängfulla med böcker. En öppen spis ska finnas i rummet och den mysigaste fåtölj man kan tänka sig. Där ska jag läsa mina böcker och skriva nia böcker. Ett happy place hemma! Det vore något.

Det jag älskar med böcker är att jag kan välja vad jag behöver känna och så kan boken få mig att känna så. Skratta och vara lättsam, utmana mitt sinne och läsa facklitteratur eller gamla klassiker, lära mig något nytt och sjunka ner i böcker om samhället och politiken eller så behöver jag bara gråta ut och då läser jag något så sorgligt så sorgligt. Det kan gå som en rysning genom mig när jag väljer ut vilka böcker jag ska ta med mig hem. Nog för att det också kommer ett styng av olust då jag vet att jag redan har så många böcker hemma som jag ännu inte läst. Men varje bok känns som en investering i mig själv.

Därför är bokhandeln min happy place! Har du en happy place?
english library-2

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Fru Sederblad
7 år sedan

But of course! Jag hör hemma på ryggen av en galopphäst. Där är jag som allra lyckligast.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Fru Sederblad
7 år sedan

det verkar vara en sådan frihetskänsla att galoppera fram på en varm och stark häst!

Irene
7 år sedan

Åh, där har jag varit! Och jag håller med, det är en fantastiskt fin bokhandel. Mina egna happy place är nog att vara i en riktigt fin trädgård (nu pratar vi National Trust-typ, inte någon vanlig radhusträdgård med tagets i snörräta rader). I brist på National Trust i Lund får det bli Botan. Sen är en riktigt fin garnaffär, typ Loop i London inte kattskit heller.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
7 år sedan

men gud, tänk att du varit i samma bokhandel! så fint! jag håller med, en riktig oas till trädgård är en lisa för själen!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x