Mat

Rawfoodglass för liten och stor

rawfoodglass-1
Estrid är väldigt nyfiken på allt som jag och David äter och det har gjort mig än mer medveten om vad vi äter. Ni vet ju min matinställning. Jag äter för kroppen såväl som för själen. Jag tror inte på dieter och bantning utan på kostcirkel, bra råvaror och att verkligen få äta allt. Denna inställning vill jag att Estrid också ska ha. Hon ska inte en sekund av sitt liv vara rädd för något livsmedel. För hennes tänder och lilla mages skull försöker jag att laga olika typer av mat och desserter och min lycka var total när det visade sig att hon gillade den här rawfoodglassen. Den är perfekt att ha i frysen och tina upp om vi vill äta lite dessert eller en glass till mellis. För lika oansvarigt som det är att ge sitt barn en rädsla för mat genom bantning och dieter, lika oansvarigt är det att ge sötsaker utan att reflektera över innehåll och intag. Det är en svår balansgång. Därför har jag valt att göra såhär. Mixa och matcha och visa att glass är jättegott och helt tillåtet. Och rawfoodglass är lika jättegott och ett lika festligt alternativ. Förstår ni hur jag resonerar? Ju fler valmöjligheter hon får desto mindre är risken för rädsla för maten. Jag älskade verkligen denna glass och här får ni receptet.

Rawfoodglass med färsk passionsfrukt
5 passionsfrukter
250 g fryst mango
2 bananer (frysta om du vill få en kallare variant)
2 dl kokosgrädde

Dela passionsfrukterna och sila bort kärnorna och lägg dem i en skål.
Mixa juicen från passionsfrukterna med de andra ingredienserna till en slät glass. Häll upp direkt i glas, dekorera med kärnorna och servera ögonabums. Och njuuuuut!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
sandra
7 år sedan

Men åh, Frida, nu dör jag! Mina bästa smaker ju <33 Tack!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  sandra
7 år sedan

jag lade till en liten skvätt agave också så blev det pricken över i! =)

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x