Juniflickan svarar på mina skönhetsfrågor

juniflickan1
Juniflickan är en fin blogg som skrivs av Emelie. Bloggen är en livsstilsblogg där man får följa Emelies liv och hon visar härliga frukost- och matinlägg, goda recept, mode- och skönhetsinlägg och lite videos. Emelie bloggar om allt härligt och det är så mysigt att titta in på hennes blogg. Du hittar bloggen här.  Här kommer svaren på skönhetsfrågorna!
juniflickan21) Dina dessa kan jag inte leva utan-produkter.
Mask of Magnaminty (här), Ansiktskräm (just nu använder jag Olivas dag kräm), concealer, lös puder från Make up Store, mascara, silverbalsam från Kevin Murphy (här) och hårolja.

2) När känner du dig vacker?
När jag får till sminket precis så där som jag vill ha det, håret är nytvättat och jag har på mig det där plagget/outfiten jag känner mig extra fin i (varierar alltid vilket/vad det är, just nu är det min gammelrosa plisserade kjol med en enkel vit lös t-shirt till.)

3) Vad är skönhet för dig?
Skönhet för mig är att ta hand om sig. Det handlar inte bara om att sminka, utan också att ha spakvällar då en duschar lite extra länge så hårinpackningen får värka lite extra, kanske tar ett bad (om en har tillgång till ett badkar som jag tyvärr inte har längre) applicerar en ansiktsmask, tar ett fotbad och bara gör vad en tycker är avslappnande i bekväma pösiga kläder, osminkad. Det handlar också att ta hand om sig inifrån, att bygga upp sitt självförtroende, självkänsla och att bara omringa sig med människor som får en att må bra. För om en stärker sig själv inifrån kommer det också att märkas från utsidan. Men sminkdelen är förstås en stor del i skönhetsbegreppet också och något jag tycker är väldigt roligt. Skulle inte sminka mig om jag inte tyckte om det, jag sminkar mig inte för någon annan utan bara för mig själv.

4) Du har 5 minuter att göra dig i ordning, hur gör du?
Jag applicerar concealer där det behövs, fäster med puder, böjer ögonfransarna och applicerar mascara. Slänger på mig något plagg jag tycker om och sätter upp håret i en stram toffs, slarvig boll eller lämnar det utsläppt.

5) Du har timmar att göra dig i ordning, hur gör du då?
Då tar jag det förstås lugnt. Sätter på en podcast eller bra spellista på spotify. Tar min tid med sminket. Primer, cc-cream eller foundation, concealer, puder, ögonskugga, rouge, eventuellt highliter, ögonskugga, mascara och ögonbrynsskugga åker på. Håret gör jag sällan något med då jag tycker om mitt hår som det är och plattång/locktång sliter något fruktansvärt på håret. Tar sällan överdrivet lång tid på mig att fixa till mig. Även om jag skulle få tre timmar skulle jag troligen inte utnyttja dem eftersom att förutom sminket brukar jag inte göra så mycket mer utseendemässigt om det inte har varit skolbal eller bröllop eller liknande, då har jag försökt att få till någon festligare frisyr också.

6) Du känner dig trött, trist och tråkig, hur glammar du till dig?
Concealer är min partner in crime och piggar ju upp mörka ringar väldigt bra. Sen kör jag på min vanliga sminkrutin som är nämnd i överstående svar fast kör på en ljus ögonskugga som jag också lägger under ögat och i ögonvrån för att öppna lite. Sen sätter jag på mig något färgglatt plagg, äter något fräscht och sätter på lite glad och peppig musik. Funkar nästan alltid!

7) Vad skulle du råda den som är en nybörjare när det kommer till smink?
Börja att lära känna din hy, vilken hudtyp du har för att kunna hitta rätt produkter. Är du osäker går det alltid att googla fram hänvisningar och tester! När du vet vilken hudtyp du har kan du googla runt på tips/bäst i test på olika produkter du vill ha anpassat efter din hudtyp (det är främst för basprodukter, alltså primer, concealer, foundation och puder du behöver veta detta, annars brukar det inte spela någon roll.) Är du osäker på hur du ska göra med någon produkt googla runt på sminkvideos på youtube för inspiration, finns så många skickliga sminkyoutubers! Sen är det bara att öva så blir det en naturlig (daglig) vana till slut!

Som bonus får ni se en jättefin video som Emelie gjort! Alltså gulle du! Tack för att du svarade på mina frågor! <3

 

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Comment
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Emelie
7 år sedan

Tack själv för att jag fick vara en del av din intervjuserie! Superkul!!
Kram!!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x