Mat

Jag testade att göra syrensaft

syrensaft-8
Hur pittoresk är inte denna bild? Här i vår lilla frukostberså kan vi sitta och dricka vår hemgjorda syrensaft. Det är så man vill nypa sig i armen!
syrensaft-2
Jag och Estrid gjorde saften tillsammans. Det var superenkelt! Jag klippte klasar och hon la dem i korgen.
syrensaft-3
Vi använde 20 klasar, en och en halv citron och en hel massa socker. Vi varvade syren, citron och socker, tillsammans med lite citronsyra. Sen slog jag över kokande vatten. Det hela fick dra i tre dagar innan jag silade och slog över det på flaskor.
syrensaft2
Saften blev ett koncentrat som blandas ut med vatten. För oss var det lagom med två flaskor så att det dels kan få plats i kylen och dels inte mögla. Saften fick en rätt så vuxen smak. Som en bärsaft med lite beska. Otroligt gott!
syrensaft-4
Jag känner mig så huslig när jag har min egna saft i trädgården. Nu längtar jag så till vinbären och jordgubbarna är mogna så att jag kan göra saft, sylt, marmelad, chutney, kräm och gud vet vad. Jo just det, kakor, bullar, fyllningar och massa massa gott.
syrensaft1
Idag har jag en riktigt rolig dag framför mig. Jag ska till MJ och äta lyxfrukost med Caroline. Sen ska vi filma en video till min kanal. Som du märker har det inte kommit upp en fredagsvideo idag. Jag fick skjuta på det en vecka då jag varit krasslig i veckan och inte haft någon ork. Som plåster på såren får du två inlägg idag istället! Kika in lite senare för att se alla underbara loppisfynd jag gjorde förra helgen.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x