Hur pittoresk är inte denna bild? Här i vår lilla frukostberså kan vi sitta och dricka vår hemgjorda syrensaft. Det är så man vill nypa sig i armen!
Jag och Estrid gjorde saften tillsammans. Det var superenkelt! Jag klippte klasar och hon la dem i korgen.
Vi använde 20 klasar, en och en halv citron och en hel massa socker. Vi varvade syren, citron och socker, tillsammans med lite citronsyra. Sen slog jag över kokande vatten. Det hela fick dra i tre dagar innan jag silade och slog över det på flaskor.
Saften blev ett koncentrat som blandas ut med vatten. För oss var det lagom med två flaskor så att det dels kan få plats i kylen och dels inte mögla. Saften fick en rätt så vuxen smak. Som en bärsaft med lite beska. Otroligt gott!
Jag känner mig så huslig när jag har min egna saft i trädgården. Nu längtar jag så till vinbären och jordgubbarna är mogna så att jag kan göra saft, sylt, marmelad, chutney, kräm och gud vet vad. Jo just det, kakor, bullar, fyllningar och massa massa gott.
Idag har jag en riktigt rolig dag framför mig. Jag ska till MJ och äta lyxfrukost med Caroline. Sen ska vi filma en video till min kanal. Som du märker har det inte kommit upp en fredagsvideo idag. Jag fick skjuta på det en vecka då jag varit krasslig i veckan och inte haft någon ork. Som plåster på såren får du två inlägg idag istället! Kika in lite senare för att se alla underbara loppisfynd jag gjorde förra helgen.

Jag testade att göra syrensaft
Du kanske också gillar...
Kinky boots, havrepannkakor och matsalsstolar
God morgon! Igår var jag och David på Malmö opera för att titta på musikalen Kinky boots. Den var bra, stundtals jättebra, men inte genomgående jättebra. Den är absolut sevärd och kanske jag bara blivit bortskämd med många fantastiska musikalupplevelser. En flärdfull föreställning med dragqueens, fantastiska outfits och enastående ljusshow. Huvudrollsinnehavarna sjöng så jag fick … Continued
Den sista semesterfrukosten för denna sommar
Idag har vi vår sista gemensamma frukost för denna semestern. Ikväll ska jag och David ha datenight och Estrid ska sova över hos mormor och morfar. Vi har haft en underbar semester som innehållit precis allt vi velat och behövt. I morse ville jag unna min familj en riktigt härlig frukost så jag testade en … Continued
Alla, utom min syster, måste smaka denna banangröt
När jag bad om era önskeinlägg ville en av er veta min favoritfrukost. Och jag har nu funnit den i en lyxig banangröt! Oh maj lord vad god denna frukost var och ALLA kommer älska den. Ja, förutom min syster för hon av oklar anledning 1) hatar gröt, 2) har fobi (?) för bananer, 3) … Continued
Raw food chocolate fudge – det ultimata snacket
Inspirerad av @josefinjakobsson ville jag testa att göra denna veganska rawfood chocolate fudge. Jag gillar att baka och ibland känner jag att det blir för mycket sött i skåpen och så blir jag vips sugen på att göra något annat. Ja, det finns en gräns för hur många kanelbullar jag kan äta innan jag tröttnar! =) Plus … Continued
Rawfoodglass för liten och stor
Estrid är väldigt nyfiken på allt som jag och David äter och det har gjort mig än mer medveten om vad vi äter. Ni vet ju min matinställning. Jag äter för kroppen såväl som för själen. Jag tror inte på dieter och bantning utan på kostcirkel, bra råvaror och att verkligen få äta allt. Denna … Continued
Recept på blåbärskladdkaka
I torsdags hade Estrid sin sista dag på föris innan hennes sommarlov började. Och jag som är en sucker för traditioner ville inte alls vänta tills hon är i skolåldern. Nej jag vill börja nu. Storfamiljen kom över och vi firade med middag, efterrätt, tal och present. Allt detta kommer i ett inlägg imorgon. Jag … Continued