Hur pittoresk är inte denna bild? Här i vår lilla frukostberså kan vi sitta och dricka vår hemgjorda syrensaft. Det är så man vill nypa sig i armen!
Jag och Estrid gjorde saften tillsammans. Det var superenkelt! Jag klippte klasar och hon la dem i korgen.
Vi använde 20 klasar, en och en halv citron och en hel massa socker. Vi varvade syren, citron och socker, tillsammans med lite citronsyra. Sen slog jag över kokande vatten. Det hela fick dra i tre dagar innan jag silade och slog över det på flaskor.
Saften blev ett koncentrat som blandas ut med vatten. För oss var det lagom med två flaskor så att det dels kan få plats i kylen och dels inte mögla. Saften fick en rätt så vuxen smak. Som en bärsaft med lite beska. Otroligt gott!
Jag känner mig så huslig när jag har min egna saft i trädgården. Nu längtar jag så till vinbären och jordgubbarna är mogna så att jag kan göra saft, sylt, marmelad, chutney, kräm och gud vet vad. Jo just det, kakor, bullar, fyllningar och massa massa gott.
Idag har jag en riktigt rolig dag framför mig. Jag ska till MJ och äta lyxfrukost med Caroline. Sen ska vi filma en video till min kanal. Som du märker har det inte kommit upp en fredagsvideo idag. Jag fick skjuta på det en vecka då jag varit krasslig i veckan och inte haft någon ork. Som plåster på såren får du två inlägg idag istället! Kika in lite senare för att se alla underbara loppisfynd jag gjorde förra helgen.
Jag testade att göra syrensaft
Du kanske också gillar...
Det sockerfria snacket
Recept på det sockerfria snacket! Jag och David ska ha 50 dagar utan godis och snacks. Egentligen inte för något särskilt men vi båda kände oss som slavar under godiset. Att det alltid skulle vara godis för att vi skulle ha det mys. Det är enklare för David än för mig att motstå godis, chips, … Continued
Smoothiebowl med mango och kokos
Det här är en av mina bästa frukostar just nu, smoothiebowl! Den kan varieras i det oändliga. Igår testade jag den här solgula varianten med mango. Mixa fryst mango, en banan och en halv dl kokosvatten. Häll upp på tallriken. Sen strödde jag över granola och kokosflakes från Reneé Voltaire (de hittade jag hos mat.se) … Continued
Rawfoodglass för liten och stor
Estrid är väldigt nyfiken på allt som jag och David äter och det har gjort mig än mer medveten om vad vi äter. Ni vet ju min matinställning. Jag äter för kroppen såväl som för själen. Jag tror inte på dieter och bantning utan på kostcirkel, bra råvaror och att verkligen få äta allt. Denna … Continued
5 fantastiska recept att testa i helgen
Nu har vi en hel helg framför oss och för mig är helg detsamma som god mat. Lite speciell frukost och något riktigt gott på kvällen. Kanske något litet bakverk som får avnjutas framför på spåret. Jag vill idag tipsa om fem fantastiska recept som är väl värda att testa till helgen. Fruktig smoothiebowl med … Continued
Julbak som inte går av för hackor
Till adventsmyset i helgen gjorde jag en rejäl omgång julbak. Förutom klassiska lussebullar (typ 50 stycken my god) så gjorde jag dessa ljuvliga ingefära- och kanelbiscottis. Receptet hittade jag i en kokbok som heter ”adventsbak” som man fick back in the day med Aftonbladet. Jag gjorde även hembakta pepparkakor som jag stämplade med en sån … Continued
Igår bjöd jag familjen på min bästa sallad
Jag är så glad över det fina mottagande jag fick igår på min feministiska video om bantning. Det värmer verkligen ska ni veta. Igår hade jag ett superspännande möte med Excuviance och sedan åkte jag hem och jobbade med bloggen. På kvällen bjöd jag min lilla familj på middag och gjorde en klassisk ”rensa skåpet … Continued