Hur pittoresk är inte denna bild? Här i vår lilla frukostberså kan vi sitta och dricka vår hemgjorda syrensaft. Det är så man vill nypa sig i armen!
Jag och Estrid gjorde saften tillsammans. Det var superenkelt! Jag klippte klasar och hon la dem i korgen.
Vi använde 20 klasar, en och en halv citron och en hel massa socker. Vi varvade syren, citron och socker, tillsammans med lite citronsyra. Sen slog jag över kokande vatten. Det hela fick dra i tre dagar innan jag silade och slog över det på flaskor.
Saften blev ett koncentrat som blandas ut med vatten. För oss var det lagom med två flaskor så att det dels kan få plats i kylen och dels inte mögla. Saften fick en rätt så vuxen smak. Som en bärsaft med lite beska. Otroligt gott!
Jag känner mig så huslig när jag har min egna saft i trädgården. Nu längtar jag så till vinbären och jordgubbarna är mogna så att jag kan göra saft, sylt, marmelad, chutney, kräm och gud vet vad. Jo just det, kakor, bullar, fyllningar och massa massa gott.
Idag har jag en riktigt rolig dag framför mig. Jag ska till MJ och äta lyxfrukost med Caroline. Sen ska vi filma en video till min kanal. Som du märker har det inte kommit upp en fredagsvideo idag. Jag fick skjuta på det en vecka då jag varit krasslig i veckan och inte haft någon ork. Som plåster på såren får du två inlägg idag istället! Kika in lite senare för att se alla underbara loppisfynd jag gjorde förra helgen.
Jag testade att göra syrensaft
Du kanske också gillar...
Nu har du chansen att testa Grand hotels lyxiga matkasse!
INLÄGG I SAMARBETE MED GRAND I LUND Färdiglagad lyxig restaurangmat som står på bordet inom 20 minuter! Låter det för bra för att vara sant!? Haha I know, men det är sant. Grand hotel i Lund erbjuder sin lyxiga matkasse och jag har äran att erbjuda er rabatt med hela 20% på beställningen. Ordinariepris för … Continued
Recept på enkelt bröd perfekt för en lördagsmorgon
Få saker skapar det ultimata helgmyset som att börja lördagsmorgonen med nybakt bröd. Varmt och fluffigt och smör, marmelad och en god ost. Det är vardagslyx för mig! Det är verkligen inte svårt att baka bröd. Och idag ska jag ge er ett recept på enkelt bröd perfekt för en helgmorgon, och det är så gott! … Continued
Mat jag längtar efter att laga
Sak för sak försvinner från vårt kök och vi har bara det allra nödvändigaste kvar i skåpen. Igår åt vi vår frukostsmoothiebowl ur plastburkar! Estrid sörplar juice ur en annan plastburk och fnissar ”gu så tooookit”. Och maten vi äter är sådan som kräver minimalt antal redskap. Och så äter vi upp rester från frysen. … Continued
Alla, utom min syster, måste smaka denna banangröt
När jag bad om era önskeinlägg ville en av er veta min favoritfrukost. Och jag har nu funnit den i en lyxig banangröt! Oh maj lord vad god denna frukost var och ALLA kommer älska den. Ja, förutom min syster för hon av oklar anledning 1) hatar gröt, 2) har fobi (?) för bananer, 3) … Continued
Recept på Fridas soulfoodiga buddhabowl
Häromdagen testade jag ett recept på buddhabowl. Ett väldigt zen-namn på en vegetarisk/vegansk skål av bara sånt som är gott och bra för både kropp och själ. Efter veckor av Aladdinaskar, lussebullar, skinka och kött, och med vårt nyårsmål om mer vegetarisk kost i minnet, testade jag då detta. Och vad ska jag säga, SÅ … Continued
Teatime och det här är mina bästa tesorter just nu
This the season to be jolly! Ahhhh känner ni julkänslan komma? Jag gör det. Ute är det krispigt, kallt och på vissa ställen fortfarande vitt. Inne brinner ljus oavbrutet och en rykande tekopp är aldrig långt borta. Jag har kompat ut idag och imorgon är min vanliga jobba-hemma-dag. Jag har haft en långdragen förkylning, det … Continued