Hur pittoresk är inte denna bild? Här i vår lilla frukostberså kan vi sitta och dricka vår hemgjorda syrensaft. Det är så man vill nypa sig i armen!
Jag och Estrid gjorde saften tillsammans. Det var superenkelt! Jag klippte klasar och hon la dem i korgen.
Vi använde 20 klasar, en och en halv citron och en hel massa socker. Vi varvade syren, citron och socker, tillsammans med lite citronsyra. Sen slog jag över kokande vatten. Det hela fick dra i tre dagar innan jag silade och slog över det på flaskor.
Saften blev ett koncentrat som blandas ut med vatten. För oss var det lagom med två flaskor så att det dels kan få plats i kylen och dels inte mögla. Saften fick en rätt så vuxen smak. Som en bärsaft med lite beska. Otroligt gott!
Jag känner mig så huslig när jag har min egna saft i trädgården. Nu längtar jag så till vinbären och jordgubbarna är mogna så att jag kan göra saft, sylt, marmelad, chutney, kräm och gud vet vad. Jo just det, kakor, bullar, fyllningar och massa massa gott.
Idag har jag en riktigt rolig dag framför mig. Jag ska till MJ och äta lyxfrukost med Caroline. Sen ska vi filma en video till min kanal. Som du märker har det inte kommit upp en fredagsvideo idag. Jag fick skjuta på det en vecka då jag varit krasslig i veckan och inte haft någon ork. Som plåster på såren får du två inlägg idag istället! Kika in lite senare för att se alla underbara loppisfynd jag gjorde förra helgen.

Jag testade att göra syrensaft
Du kanske också gillar...
Kvällsmys i köket med hemmagjord granola
Jag älskar flera saker, men två av dem är hemmagjord granola och att baka och laga mat tillsammans med Estrid. Vi spenderar massa tid i köket tillsammans och det är min bästa syssla med henne. Det är så roligt att få göra något tillsammans.Nu sitter jag här med en skål tjock grekisk yoghurt, hemmagjord granola … Continued
Kinky boots, havrepannkakor och matsalsstolar
God morgon! Igår var jag och David på Malmö opera för att titta på musikalen Kinky boots. Den var bra, stundtals jättebra, men inte genomgående jättebra. Den är absolut sevärd och kanske jag bara blivit bortskämd med många fantastiska musikalupplevelser. En flärdfull föreställning med dragqueens, fantastiska outfits och enastående ljusshow. Huvudrollsinnehavarna sjöng så jag fick … Continued
Årets pepparkaksbak
Igår hade vi stora pepparkaksbaket. Jag älskar jultiden för man gör så mycket som familj. Julen innebär pyssel, bakning, speciella filmer och årliga traditioner. Det gör att man som familj på ett naturligt sätt får mycket tid ihop. Helt plötsligt finns det aktiviteter som, ja tro det eller ej, är mer spännande för en femåring … Continued
Jag älskar att jag tar mig tid för frukost
När jag blev behandlad för mina ätstörningar fick jag olika uppdrag varje vecka. Det uppdrag, eller kanske utmaning är ett bättre ord, var att alltid äta frukost. Det var ett mål jag väldigt ofta hoppade över. Jag kände mig inte så hungrig på morgonen och det var ett morgonsteg enkelt att hoppa över för att … Continued
Recept på Fridas soulfoodiga buddhabowl
Häromdagen testade jag ett recept på buddhabowl. Ett väldigt zen-namn på en vegetarisk/vegansk skål av bara sånt som är gott och bra för både kropp och själ. Efter veckor av Aladdinaskar, lussebullar, skinka och kött, och med vårt nyårsmål om mer vegetarisk kost i minnet, testade jag då detta. Och vad ska jag säga, SÅ … Continued
Smashed burgers och perfekta pommes.
Reklam för Cosori Sverige I vår familj älskar vi pommes frites men eftersom jag inte vill fritera hemma gör vi dem ofta i ugn. Det blir gott men man saknar crunchen. Dock är det ett problem i det förgångna för med min nya Cosori Dual Blaze Airfryer från Cosori får vi perfekta pommes varje gång … Continued