Familjedans på Malmö live och en tråkig ostmacka

familjedans malmo live
Igår hade vi en riktigt riktigt mysig dag med familjedans på Malmö live och besök på Malmös saluhall. Vi började vår morgon med frukost, radion och morgontidningen. Precis så som helgen ska inledas.
familjedans malmö live2-2
När David var och tränade städade jag här hemma medan Estrid kollade på barnprogram. Och när lilla sjöjungfrun kom på var jag tvungen att pausa städandet och titta med Estrid. Nostalgin var total! När David kom hem svirade vi om och åkte ner till stan för att luncha på Malmös saluhall.
familjedans malmö live-1
Det har blivit så fint där och det är så himla härligt att ha en saluhall i Malmö igen. Där kan man både luncha och köpa typiska saluhallsgrejor som ostar, kött, fisk, skaldjur, teer och mycket mer. Och blommor! Man kan köpa fantastiska blommor!
familjedans malmö live-2 familjedans malmö live-3
Vi åt mackor till lunch. Jag valde en grilled cheese sandwich. Alla i USA snackar ju alltid om grilled cheese. Men nä, så besviken jag blev. Inget speciellt, ganska smaklöst och lite ont i magen av för mycket ost. Då var Davids porkbelly sandwich mycket bättre. Nästa gång vill jag testa en sallad eller en nudelsoppa, för de såg så himla goda ut.
familjedans malmö live-4
Här satt vi och pratade och käkade.
familjedans malmö live-5
Vi ritade också. Det är ett mycket bra tips för restaurangbesök. Jag har alltid med mig en penna i väskan så kan man underhålla ett barn som tröttnat på att sitta still.
familjedans malmö live-6
Vi satt på ovanvåningen och åt. På nedanvåningen finns alla matställen och inköpsställen. Sen packade vi ihop oss för dagens nästa etapp. Familjedans på Malmö live. Det var ju en sådan hit sist Estrid och David var där så vi ville testa även detta.
familjedans malmö live-7
Estrid hade dans i benen!
familjedans malmö live-8
Och var mycket pepp! Jag sportade för övrigt mom jeans. Man ser dem inte så bra men det är äkta 90-tals jeans med hög midja och lite lösare passform. Alltså jag dog när jag testade dem med en instoppad skjorta. “Jag ser ut som min mamma gjorde på 90-talet” sa jag och David skrattade. Hela 90-tals looken, ja den har han inte riktigt omfamnat fullt så varmt som jag gjort.
familjedans malmö live-9
Vi gjorde lite ljud och gick sen in på Malmö live.
familjedans malmö live-10
Det var fullt med barn och vuxna, och ösig musik med afrikanska trummor och elektriska beats. Jag vet inte vem som ser mest överväldigad ut på den här bilden! =) Men Estrid fann sig snabbt och sen dansade vi, hoppade, smög, gjorde flygplan och gud vet vad. Och alltså, it was a workout, I tell you!
familjedans malmö live-11
Kolla den gulliga och busiga lilla människa! När vi inväntade att dansen skulle börja satte Estrid igång att springa. Från oss till en vägg för att sedan springa tillbaka och kasta sig i min famn. Det kunde väl varit för väl om hon inte satte igång 10 andra ungar som började springa runt som yra höns…
familjedans malmö live-12
Efter dansen smet vi inom saluhallen igen och köpte blommor. På vägen hem körde vi till Ica och handlade lite till kvällen och sen kom vi hem. Till ett städat hem, färdiga rester i kylen och vi var en mycket sömnig familj.
familjedans malmö live-13
När Estrid och David satt i soffan och vilade sig lite plockade jag fram våra nya blommor. Vi hade redan vita liljor hemma, så jag köpte lite cremefärgade franska tulpaner och vit ranunkel att komplettera med. Jag fick feeling och gick sen metodiskt igenom alla växter här hemma. Vattnade, ansade och planterade om dem som tycktes vara i en för tight kruka. familjedans malmö live-14
Såhär fin och vild blev min bukett! Efter middag och tandborstning tog det rekordkort tid att natta Estrid. Dessvärre nattade jag även mig själv så det var något groggy jag tassade upp till mellon. Vi hade en lugn och skön kväll i soffan med mello och två dokumentärer och sen gick och la oss i stora sängen med Estrid.

En riktigt härlig familjedag med andra ord. Nej, nu påkallar en liten människa min uppmärksamhet och vi ska äta frukost innan vi tar oss an den här dagen.

2 Responses

  1. ISA skriver:

    familjedag <3 så gullig när hon står framme vid tvn, barnprogram väcker något hos en alltså.

    • Frida G Svensson skriver:

      Ja det var en fin dag! Hon är så stor nu. Vi kan titta på program och prata om det! Svindlande är det!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *