Mat

Mina bästa kokböcker

kokböcker-1
Jag älskar att laga mat men hatar att freestyla. Jag får typ tvångstankar och blir helt stressad så jag lagar enbart efter recept. Ja, med undantag för sådant man gjort sjuttioelva gånger som typ pannkakor och makaronilåda. Men ja, recept är the way to go för min del. Jag har en drös kokböcker och nu när hösten närmar sig dyker jag åter ner i mina absoluta favoritböcker.

Julia Child – Mastering the art of french cooking, vol 1 och 2. 
Här snackar vi den ultimata guiden till fransk matlagning. Det är smör och det vispas och bankas och knyts och vårdas och är bara så så franskt. I love it! Jag fastnade för Julia Child i filmen om henne, där my gudinna Meryl Streep spelade Julia. I filmen finns det en Juliett som lagar sig igenom Julias kokbok och då föddes den drömmen även i mig. Jag har långt kvar, men drömmen finns kvar.

Systrarna Eisensmans Mingelmat
Oj oj oj dessa två systrar! De gör magnifika kokböcker och denna är min bästa! Här finns allt som passar när man minglar. Jag älskar mingel! Jag älskar cocktailpartys, små små desserter och munsbitar av mat. Det är så festligt och härligt. Framförallt är det sjukt kul att laga sådan typ av mat.

Jonas Cramby – texmex från grunden
David fick denna kokbok i present och det tackade vi båda för. På fredagar är det ju stående tradition med någon typ av tacos. Men tillslut var vi så trötta på denna stekta köttfärs med santa maria kryddpåse att vi desperat önskade förändring. Et voila, här kom boken in i bilden. Långkok, kryddstarkt, alltid med mycket öl, koriander och lime. Mustigt men samtidigt fräscht. En underbar kokbok!

Leila Lindholm – a piece of cake
Sist men verkligen inte minst! Kokboken jag ALDRIG tröttnar på. Som är tummad, fläckad och alldeles alldeles underbar. Detta är boken som verkligen gjorde mig bra på att baka och jag har lyckats med vartenda recept (förutom med chocolate chip cookies som av någon jäkla anledning alltid blir en utrunnen vulgär sörja på plåten). Men resten, då är jag masterchef!
kokböcker-2 kokböcker-3
Utöver kokböcker brukar jag köpa Elle Mat & Vin och sen lagar jag mig igenom tidningen. Vilket nöje det är! Fantastiskt! Men nog om mig, vilka kokböcker skulle du rekommendera mig?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anette
Anette
7 år sedan

Vinterns goda ting av Anna Bergenström och Morbergs Husmanskost

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
7 år sedan

åh, underbart! de hamnar på listan DIREKT!

Anette
Anette
7 år sedan

Jag ska fota min kokbokshylla till dig😍

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
7 år sedan

du är då den gulligaste!

Susan
7 år sedan

Min absoluta favorit är Monica Ahlbergs Rosendals trädgårdscafe. Så mycket gott! Morotskakan måste du testa! Hon har släppt fler böcker och jag gillar alla, men denna är min favorit.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Susan
7 år sedan

åh tack för bra tips! ska kolla upp pronto!

sandra
7 år sedan

Åh, vilket roligt inlägg! Har många bra kokböcker hemma men öppnar dem nästan aldrig. Så lamt egentligen!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  sandra
7 år sedan

jag älskar att laga mig igenom en kokbok! man lär sig hur mycket som helst!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x