Alla dagars kaos svarar på mina skönhetsfrågor

iris1
Iris är en vild isländska som nu bor i Malmö sedan hon var fem år gammal. Jag lärde känna henne på en bloggträff och sedan dess har vi gått på vaxparty och gud vet vad. Hon bloggar på alla dagars kaos och har en härlig livsstilsblogg där man får följa hennes liv, besöka hennes stuga och så visar hon upp vår gemensamma fanvis – vardagslyxen. Iris är nästa kvinna på tur att svara på mina skönhetsfrågor. Enjoy!
iris2

1) Dina dessa kan jag inte leva utan-produkter.
Hmm, jag är sällan väldigt fäst vid specifika produkter.. det mesta klarar jag mig utan. Det skulle väl i så fall vara solskyddsfaktor (jag blir en kräfta…) och torrschampo! Mascara kommer på en stark tredjeplats också där.

2) När känner du dig vacker?
När jag är utvilad, stressfri och har en kropp som mår bra kan jag känna mig vacker oavsett om jag har fixat sminket eller inte.. Men när jag lagt tid och energi på att se så bra ut som möjligt så brukar jag också känna mig vacker, smink och bra kläder gör ju under ibland 🙂

3) Vad är skönhet för dig?
Skönhet för mig i största del utstrålning och energi, i alla fall när jag ser på andra människor. Det är ju svårt att mäta sin egen utstrålning, så när det gäller mig själv så handlar skönhet mycket om det ytliga (även om jag försöker bidra med god energi och så) som faktiskt är kul, som att klä mig snyggt och att sminka upp mig lite liksom.

4) Du har 5 minuter att göra dig i ordning, hur gör du?
Som jag gör varje dag. BB cream, solpuder och mascara. Hinner jag så blir det även torrschampo och ögonbrynsfluff.

5) Du har timmar att göra dig i ordning, hur gör du då?
Då brukar jag fokusera på håret. Jag har sånt där hår som ofta inte behövs plattas ens eftersom det är spikrakt alltid, och så väldigt svårt att få någon bestående form på. Så jag har ingen förståelse för dem som lockar sitt hår med en plattång på en kvart… det tar mig lååång tid. Men när man lägger tid och gör det ordentligt så blir resultatet riktigt bra. Nu är jag mest pepp på krustång, gillar när mitt hår är vågigt och mina läppar röda 🙂

6) Du känner dig trött, trist och tråkig, hur glammar du till dig?
Jag sätter igång Beyonce, byter kläder till något festligt, tar lite bubbel och börjar sminka mig. Det brukar få mig i form 🙂

7) Vad skulle du råda den som är en nybörjare när det kommer till smink?
Prenumerera på Glossybox eller någon liknande tjänst. Jag har egentligen noll koll på smink och krämer, och är egentligen inte särskilt intresserad av det mer än att jag vill ha något som fungerar. Men hade det inte varit för den där boxen hade jag aldrig testat primer (eller vetat vad det var..), aldrig hittat läppstiftspennor som nu är det jag allra helst har på läpparna och jag hade aldrig kommit på att jag gillar att fylla i mina ögonbryn så mycket som jag gör. Det man får prova i boxen kan ofta vara dyra grejer om man vill ha exakt samma märke, men jag har stuckit till kicks och köpt liknande varianter av det jag testat istället för betydligt lägre pris och det fungerar hur bra som helst!
Ett annat tips är att låta vänner sminka dig, de har andra infallsvinklar och sätt som de använder sig av så ni kan alltid lära er av varandra.
Och youtube! Allt finns på youtube. 🙂
iris3

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x