Det här med nyårslöften

nyårslöften-1

Nu sitter vi här, fyllda av energi och pepp för det nya året. Allt som är mindre bra ska bort och allt som brister ska fixas till. Nu ska vi förändras. Men vet ni, jag köper inte det. Alla nyårslöften handlar så ofta om att begränsa sig själv. Mängden mat man äter, antal kronor man spenderar, antal timmar man lägger på gymmet. Så harvar man på, i två veckor, och sen sprack det. Så mår man dåligt och känner att man är misslyckad. Nej, nyårslöften är inget för mig. Jag är all for personlig utveckling men det är något med nyårslöften som känns så negativt. Mitt löfte till mig själv är att bara göra sådant som är snällt mot mig själv. Njuta av det här året med Estrid och av återstoden av min föräldraledighet. Fortsätta försöka ha en balans i livet. Jag mår bäst då. Jag mår inte bra av stränga matregler eller hetsigt träningsschema. Jag mår inte bra när något piskar mig. Jag vill bara ha det härligt. nyårslöften-2

En sak skulle jag dock vilja ha som mål för året. Läsa! Läsa mycket! Jag älskar att läsa och saknar det. Jag är faktiskt nöjd med hur 2015 slutade och vill bara fortsätta på samma linje. Familjetid, god mat, lite motion här och där, mycket böcker, mycket blogg, en dos kultur och  många blöta Estridpussar!nyårslöften-3

Hur tänker du kring det här med nyårslöften?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

30 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Cherie
8 år sedan

Åh jag spyr nästan bokstavligen över nyårslöften för det är ofta orimliga saker som folk lovar och som man sen antingen håller men tappar livsglädjen över eller så bryter man det innan man hunnit in i februari..

Själv har jag dock ett nyårslöfte – Göra det som jag mår bra av och skita i vad andra tycker!
Samt att jag har satt upp mål för året som jag vill försöka uppnå eller utför så gott jag kan 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Cherie
8 år sedan

jag håller helt med! jag ska bara göra sådant jag mår bra av! inga mål heller för den delen. bara vara! det funkar för mig.

Cherie
Reply to  Frida G Svensson
8 år sedan

Ja och det är viktigt att man gör det som passar en själv bäst 🙂 Jag älskar att sätta mål så därför kör jag på det men så är det inte för alla 😛 Vilket är bra!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Cherie
8 år sedan

vad har du för mål för 2016? jag har också mål eller jag brukar kalla dem önskningar. Det blir mindre kravfyllt!

Cherie
Reply to  Frida G Svensson
8 år sedan

Bland annat är det att springa milen på 45-50 minuter, cykla mellan Helsingborg – Göteborg och få till ett bra träningsår utan panik om jag skulle missa ett träningspass pga sjukdom osv.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Cherie
8 år sedan

det låter ju som en bra balans mellan träningsmål men också en förlåtande inställning. kör hårt! kram!

Jennifer - svensk globetrotter i Finland
8 år sedan

Frida! Vilken fin blogg du har 🙂 Tar sjukt fina bilder och verkar ha en härlig mix på dina inlägg och innehåll 🙂

Det här med nyårslöften… Ptja, en utmärkt tid att sätta upp mål för året – mål för välmående typ. Mitt mål är att bo i Finland och liksom ”settle down” lite här.
Sen att besöka lite länder och göra några pullps.

Hoppas du har en fin start på det nya året.

Frida G Svensson
Frida G Svensson

Men tack fina du Jennifer! det låter som vi är inne på samma spår. reflektera över vad vi vill göra mer av, som känns härligt. men mest bara vara! kram på dig

scottishmoments
8 år sedan

Åh.. jag skulle också vilja läsa mer framöver… det har verkligen blivit dåligt med det på sista tiden… men nu har jag faktiskt några böcker på gång som jag ser fram emot att läsa så det ska bli kul… om jag nu tar mig tiden 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  scottishmoments
8 år sedan

vilka böcker? har du några bra tips?

Maja
8 år sedan

Läsa (mer) böcker står alltid högt upp på min ”önskelista” och är nu precis hemkommen från erikshjälpen där jag plockat på mig ett gäng pocket för 5kr styck. 🙂 Det låter som du har kloka tankar om 2016:)

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Maja
8 år sedan

jag älskar att köpa böcker second hand. sååå billigt! gjorde ett race häromveckan, så jag tänkte blogga om dem i dagarna!

Lena - gott för själen
8 år sedan

Kul att du hittade till mig via Better Bloggers! Kanonbra grej det där 🙂

Trevlig blogg du verkar ha.

Det där med nyårslöften har heller aldrig varit nåt för mig. Ha en trevlig lördagkväll!

Kram Lena

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lena - gott för själen
8 år sedan

verkligen hur bra som helst! tack! jag hoppas vi kan fortsätta följa varandra. därför länklistan var så bra. man hittade massa nya inspiration och pepp! vi skippar nyårslöften och fokuserar på att bara vara! kram!

Åsa
8 år sedan

Jag håller helt och fullt ut med det du skriver. Nyårslöften är inget för mig och när man sedan återgår till sina vanliga banor efter två veckor så känner man sig bara misslyckad. Det är bättre att försöka hitta en balans som man också kan hålla i vardagen. Lycka till med föräldraledigheten och jag hoppas du hittar stunder så du kan läsa.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Åsa
8 år sedan

det är bättre att öva sig på att gilla nuet och att gilla att leva i nuet tycker jag! jag eftersträvar också balans och framförallt harmoni! kram på dig

Julia
8 år sedan

Hej! Känner så igen mig när jag läser om din syn på nyårslöften! Nej jag tror på att se det långsiktigt och göra förändringar som håller över tid och inte göra radikala förändringar över en natt, det känns ofta dömt att misslyckas! Kul att du också vill läsa mer i år, det är ett av mina projekt med! Känns som att sätta sig med en bok ofta kommer i kläm mellan facebook, bloggar och träning! Hoppas du hinner njuta av många böcker 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Julia
8 år sedan

har du något bra boktips? tack för din kommentar! kram på dig

Emma
8 år sedan

Så bra inlägg! Jag har inga nyårslöften alls detta året, vill inte känna mig pressad att prestera fram något bara för att jag lovat mig själv det. Känner liksom inget behov av den där stressen som tillhör. Precis som du skriver vill jag bara göra saker jag mår bra av, inte som kommer ge mig ångest.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Emma
8 år sedan

jag tycker det låter sunt faktiskt! jag blev så peppar av din blogg! jättebra inlägg! kram på dig

sanaz
sanaz
8 år sedan

Gott nytt år Frida! Jag har heller inga nyårlöften utan mina nyårsönskningar är att njuta mer av livet oc min familj och att ta hand om mig och lilleman på bästa sätt. Fina inlägg!!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  sanaz
8 år sedan

det låter som fantastiska nyårsönskningar! gott nytt år till dig med! hoppas julledigheten har varit härlig och någorlunda utvilande! =)

Sandra
8 år sedan

Jag håller verkligen med dig i det du skriver. Jag kör ett inspirationsord som får följa med mig under året och sen har jag en del mål och drömmar som gör mitt liv härligare om de uppfylls – men de är på inget sätt något krav 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sandra
8 år sedan

det låter sunt och skönt! kram på dig

Petra
8 år sedan

Ger aldrig några men reflekterar en del över vad jag vill och vad jag önskar men det får aldrig bli några måsten, man vet aldrig vad livet har planerat för en och hur man får styra sin tid. Vi har en lista på kylen över saker som huset kräver och saker som vi önskar vi hann med, som måla ett rum, köpa ett lass med grus, oftast kommer det ”tråkiga måsten” före det där som måla ett rum.
hoppas ditt kliande gått över!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Petra
8 år sedan

det låter skönt och bra! mitt kliande har äntligen börjat lätta. usch, det har varit lite av en pärs!

Anna María
8 år sedan

Är helt med på din linje ang löften och måsten. Målet med att läsa er är ju jättebra. Jag har det också som ett mål då jag vet att jag mår bra på flera plan av att läsa.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anna María
8 år sedan

jag älskar också att läsa! vilken frihet det är! tack för din kommentar! kram på dig

Maria
8 år sedan

Jag är inte heller mycket för nyårslöften.. Kanske hellre skulle göra en lista på saker jag vill utveckla hos mig själv eller försöka uppnå, fast utan att vara för konkret kanske 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Maria
8 år sedan

det är klart att det är fint med personlig utveckling, men njuta i nuet är ännu viktigare tycker jag! kram på dig

30
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x